Vasara Latvijā turpinās: pirmdien atkal kļūs siltāk

CC BY 2.0 / Barn Images / Boat on a lakeЛодки на лесном озере в Латгалии
Лодки на лесном озере в Латгалии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajās dienās Latvijā ir gaidāmi mainīgi laikapstākļi, taču pakāpeniski kļūs siltāks, sola sinoptiķi.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Sestdien daudzos Latvijas rajonos atkal gaidāms lietus, dažviet ar pērkona negaisu. Taču vakarpusē nokrišņi mitēsies, vējš norims un debesis skaidrosies. Temperatūra dienā būs par pāris grādiem siltāka, nekā piektdien, taču nakts uz svētdienu izrādīsies visnotaļ vēsa, jo temperatūra nokritīs līdz +9…+14 grādiem.

Labā ziņa ir, ka svētdien laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, tādēļ nokrišņi rīt nav gaidāmi. Mainīgs mākoņu daudzums, gaisa temperatūra būs +19…+23 grādi.

Siltums saglabāsies arī jaunnedēļ – pirmdien laikapstākļus noteiks ciklons, Latvijā ienāks siltās gaisa masas. Tiesa, līdz ar siltuma atnākšanu valstī atkal ienāks lietusgāzes – gan pirmdien, gan otrdien daudzos rajonos ir gaidāmi nokrišņi un pērkona negaiss. Dienā temperatūra būs +19…+25 grādi, bet naktī termometra stabiņš nenoslīdēs zem +15 grādiem.

Nedēļas vidus arī būs silts, vēsta sinoptiķi. Neraugoties uz to, ka debesis joprojām būs mākoņainas, trešdien būtiski nokrišņi netiek prognozēti. Tikai vakarpusē no rietumiem Latvijai pietuvosies kārtējā nokrišņu zona, kura ceturtdien šķērsos valsts teritoriju. Trešdien un ceturtdien gaisa temperatūra turēsies +20…+25 grādu robežās.

"Turpmākajās dienās gaidāma mērena Latvijas vasara - mainīgs laiks, brīžiem lietus un pērkona negaiss, maksimālā gaisa temperatūra +18..+27 grādi," rezumēja sinoptiķis Jānis Trallis.

Ziņu lente
0