Eksperts izskaidroja, kādēļ Latvijas varasiestādes biedē iedzīvotājus ar karu

© Sputnik / Sergey MelkonovАмериканские военные передают привет
Американские военные передают привет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas varasiestādēm nākas biedēt savus iedzīvotājus, lai attaisnotu savu politiku – citādi viņi nesaprot, priekš kam republikā atrodas NATO spēki un kāds ar to sakars ir "krievu draudiem".

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji sākuši saņemt informatīvus bukletus no Aizsardzības ministrijas "Kā rīkoties krīzes situācijas gadījumā". Sociālajos tīklos cilvēki pauž neapmierinātību un uztraukumu, jo izsūtīšana notiek ar Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas starpniecību.

Lai attaisnotu savu politiku, Latvijas varasiestādēm nākas biedēt savus iedzīvotājus, atzīmēja militārais eksperts, bijušais pulkvedis Viktors Ļitovkins.

"Latvijas varasiestādēm jābiedē savi iedzīvotāji, citāti viņi nekādā veidā nesapratīs, kāpēc jāuzņem pie sevis NATO karaspēki, kuri nodarbojas ar huligānismu, provocē nelaimes gadījumus un sagādā daudz neērtību parastiem cilvēkiem. Jābiedē, lai neviens neapšauba to, ka Latvija ir uz pareizā ceļa pie neatkarības NATO un Eiropas Savienības sastāvā. Tādēļ arī ir šāda varasiestāžu uzvedība, neskatoties uz to, ka ievērojama daļa iedzīvotāju pameta Latviju labākas dzīves meklējumos. Varasiestādēm jāattaisno sava politika, tādēļ tiek izdoti un izsūtīti šādi bukleti," paskaidroja Sputnik Latvija Ļitovkins.

Разрушенное в результате натовской бомбардировки здание Союзного полицейского управления в Белграде - Sputnik Latvija
Viedoklis
Labs biznesa projekts: 15 gadu laikā NATO izsūknējusi no Latvijas 5 miljardus eiro

Pēc eksperta sacītā, caur visām Baltijas valstīm iziet trends: jo baisāku attēlosi Krieviju, jo vairāk naudas un patronāžas saņemsi no ASV.

"Tas ir "Mosjkas sindroms", kura arvien vairāk rej uz ziloni un tai pašā laikā slēpjas, baidoties, ka tik viņš nepakustina kāju un nenodara viņai pāri. Lai gan Krievija, atšķirībā no NATO, pēdējo 30 gadu laikā nevienam nav uzbrukusi," nobeigumā sacīja Ļitovkins.

Izteikumi par "Krievijas draudiem" regulāri skan no Baltijas valstu un Polijas puses. ASV, aizbildinoties ar vēlmi demonstrēt uzticību partneriem Eiropā, rada Krievijas robežu tiešā tuvumā militāro infrastruktūru, kas ir piemērota ekspluatācijai bruņota konflikta apstākļos. Aizritējušajā nedēļā Baltijas galvaspilsētas pauda gatavību uzņemt daļu Amerikas militārā kontingenta, kuru ASV prezidents Donalds Tramps lika izvest no Vācijas.

Pie tam Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus nevienā pasaules reģionā. KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda pārliecību, ka ar izdomāto ieganstu pie Krievijas robežām tiek savilkti bruņotie spēki un militārā tehnika.

Ziņu lente
0