Lieta pret KNAB bijušo vadītāju nodota kriminālvajāšanai

© из личного архива Нормундcа ВилнитисаНормундc Вилнитис
Нормундc Вилнитис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais KNAB vadītājs, iespējams, piesaistījis zvērinātu advokātu mēģinājumam dot kukuli maksājumu iestādes darbības licences saņemšanai.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas nodevušas kriminālvajāšanas sākumam lietu par kukuļa piesavināšanos 135 tūkstošu eiro apmērā.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde konstatēja, ka Latvijas Republikā reģistrēta uzņēmuma darbinieks no patiesā labuma guvēja saņēma prettiesisku rīkojumu piekukuļot kādas komisijas darbiniekus, lai tie izsniegtu licenci maksājumu iestādes darbībai, jo viņam bija zināms, ka ir problēmas izpildīt visas nepieciešamās prasības licences maksājumu iestādes darbībai iegūšanai.

Noziedzīgā nodoma īstenošanai uzņēmuma darbinieks vienojās ar kādu citu bijušo valsts iestādes vadītāju, lai viņš, izmantojot savu personīgo pazīšanos, piesaista zvērinātu advokātu, kura uzdevums būs atrast personu no komisijas, kuru piekukuļojot, uzņēmums saņemtu licenci maksājumu iestādes darbībai.

Tomēr organizētās grupas dalībniekiem savu nodomu īstenot neizdevās, jo neviens komisijas loceklis nepiekrita pieņemt kukuli. Saņemot atteikumu, organizētās grupas dalībnieki vienojās par kukuļa 135 000 eiro apmērā piesavināšanos.

Нормундc Вилнитис, юрист - Sputnik Latvija
"Oligarhu lietas" komisija meklēs "kurmjus" KNABā

Saņemot pietiekamu pierādījumu apjomu, šī gada jūnijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu pret trim personām Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Aizdomās turamo vārdi nav atklāti, taču medijiem kļuvis zināms, ka viens no viņiem ir bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis. Aizdomās turama arī advokāte Ieva Ramiņa un vēl viens bijušais KNAB darbinieks Andrejs Vasiļevičs. Kukuli Vilnīša firmai it kā nodevusi Polijas kompānija GPN Data Europe.

Ziņu lente
0