Starptautiskā Raidorganizāciju asociācija noraizējusies par RT aizliegumu Baltijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
AIB informēja, ka Viļņas un Rīgas darbības neatbilst saistībām, ko valstis uzņēmušās, pievienojoties Mediju brīvības globālajai koalīcijai.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. Starptautiskā Raidorganizāciju asociācija (AIB) noraizējusies par RT grupas kanālu translācijas aizliegumu Latvijā un Lietuvā. Asociācijas vadītājs Saimons Spensviks nosūtījis vēstules abu valstu mediju regulatoriem, kā arī vēstniekiem Lielbritānijā, kur atrodas AIB galvenais ofiss, vēsta Sputnik Lietuva.

"Šķiet, pasākumi veikti, balstoties uz nepatiesas informācijas un neievērojot standarta normatīvās procedūras," paziņojuma fragmentus citēja RT.

Starptautiskā Raidorganizāciju asociācija atzīmēja, ka Viļņas un Rīgas darbības neatbilst saistībām, ko valstis uzņēmušās, pievienojoties Mediju brīvības globālajai koalīcijai.

AIB pauda cerību, ka lēmums tiks pārskatīts.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
"Reportieri bez robežām" nosodīja Latviju un Lietuvu par situāciju ar RT

Kā jau iepriekš stāstījām, nesen Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) paziņoja par piecu RT telekanālu retranslācijas aizliegumu valstī - RT, RT HD, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary.

Iepriekš telekanālu RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV retranslāciju aizliedza Latvija, kura turklāt aicināja ES valstis rīkoties analoģiskā veidā. Gan Viļņa, gan Rīga argumentēja savu lēmumu ar to, ka telekanālus vada mediju grupas "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs, pret kuru ir spēkā Eiropas Savienības sankcijas.

Taču Kiseļovs ir mediju grupas "Rossija segodņa" ģenerāldirektors, kamēr RT vadītāja ir Margarita Simoņana, pret kuru nav ieviestas nekādas ES sankcijas. Arī pret mediju grupu "Rossija segodņa" nav ieviestas nekādas sankcijas. Šīs kompānijas ir divas atsevišķas juridiskas personas, šī informācija ir sen zināma un ir publiski pieejama. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka septiņu RT telekanālu translācijas aizliegums Latvijā ir skandalozs un prettiesisks solis.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu arī ziņoja, ka valdība izvērtē iespēju aizliegt RT telekanālu translāciju valstī, sekojot Latvijas piemēram.

Ziņu lente
0