Viedoklis

Pazudusi zemūdene. Atradēji lūgti zvanīt karavīriem Eiropā

© Sputnik / Igor Chuprin / Pāriet pie mediju bankasБалтийский флот проводит учения по спасению подводной лодки
Балтийский флот проводит учения по спасению подводной лодки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu un franču karavīri sekoja Krievijas zemūdenei Lamanšā, ko pārvietoja velkonis. Pēc tam tā kaut kur pagaisa.

Krievijas zemūdene ir dīvaina lieta – it kā tā ir, un it kā tās nav. To praksē demonstrē Rietumu karavīri, atzīmēja radio Sputnik autore Marija Smirnova. Te zviedri pilnā sastāvā meklē kaut kādu spoku un skraida gar krastu ar binokļiem, te britu kareivji it kā seko zemūdenei Lamanšā, bet tā vienā rāvienā ņem un pazūd. Tik tikko acis novērsa, un viss - pazaudēja.

Patiesībā tā ir zemūdenes jēga – būt nemanāmai. Tātad viss ir kārtībā.

Ir tikai viens stiķis: "Varšavjanka" klases zemūdeni "Krasnodar" velkonis pārvietoja virs ūdens – tā vienkārši mainīja dislokācjas vietu. Mediji stāsta, ka britiem un francūžiem bija jābūt informētiem par tās maršrutu un faktiski vajadzēja kontrolēt situāciju, taču tas nez kāpēc nav noticis. Un tagad nav ne jausmas, kur zemūdene varētu būt – nav skaidrs pat tas, vai tā joprojām ir virs ūdens.

Ziniet, tas ir varens profesionālisma apliecinājums. Tagad skaidrs, kāpēc Rietumu mediji aizvilkdamies klāsta par Krievijas jaunajiem ieročiem un tehniku – viņiem patiešām ir bail, un, spriežot pēc visa, arī uz saviem kareivjiem viņi tā pa īstam nepaļaujas.

Viņus glābj tikai tas, ka Krievijas karavīri strādā pēc principa "nomierinies, es tevi neaiztikšu" un spēku izmanto tikai ārkārtas gadījumā, ja radušies reāli draudi Krievijai vai tās sabiedrotajiem.

Tātad, domājams, NATO turpmāk būs vērīgāki un izturēsies prātīgāk. Varbūt tad krievu zemūdenes nešķitīs tik biedējošas.

Ziņu lente
0