Krievijas Aizsardzības ministrija vēsta: pirmā vakcīna pret Covid-19 ir gatava

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasВ Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса
В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmā Krievijā izstrādātā vakcīna pret koronavīrusa infekciju ir gatava, klīniskie izmēģinājumi pabeigti, testu brīvprātīgie dalībnieki izrakstīti no klīnikas.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Krievijā izstrādātā vakcīna pret jauno koronavīrusa infekciju ir gatava, intervijā avīzei "Argumenti i fakti" pastāstīja aizsardzības ministra pirmais vietnieks Ruslans Caļikovs.

Vakar kļuva zināms, ka klīniskie izmēģinājumi ir pabeigti, visi brīvprātīgie testu dalībnieki izrakstīti no klīnikas. Aizsardzības ministrija informēja, ka rezultāti nepārprotami norāda uz imūnsistēmas atbildes izstrādi visiem testu dalībniekiem, vēsta RIA Novosti.

Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
KF pastāstīja par brīvprātīgo pašsajūtu, kuri pieteicās izmēģināt vakcīnu pret Covid-19

Iepriekš Sečenovska universitātes Farmaceitisko līdzekļu klīniskās izpētes centra vadītāja Jeļena Smoļarčuka pastāstīja, ka imunitāte pret koronavīrusu izstrādājusies visiem brīvprātīgajiem, kuri izmēģināja vakcīnu šajā iestādē.

Speciāliste piebilda, ka trīs nedēļas pēc imūnsistēmas reakcijas sākuma tiek sasniegts maksimālais rādītājs no aizsardzības viedokļa.

Paltlaban vēl ir grūti pateikt, uz cik ilgu laiku saglabāsies imunitāte, paskaidroja Smoļarčuka, jo uz šo jautājumu būtu jāatbild zinātniekiem pēc klīnisko izmēģinājumu nākamās fāzes.

Ziņu lente
0