Latvijas policija nesnauž: ierosinātas divas lietas par pašizolācijas pārkāpumiem

© Valsts policijaПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas nogalē policija veica aptuveni 2000 pašizolācijas režīma pārbaužu, tika ierosinātas dažas administratīvā pārkāpuma lietas.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Nedēļas nogalē Latvijas policija veica 1778 preventīvās ar Covid-19 izplatību saistītu ierobežojumu ievērošanas pārbaudes, raksta Tvnet.lv ar atsauci uz Valsts policijas pārstāvi Kristu Andersoni.

Pārbaužu laikā tika ierosinātas divas administratīvā pārkāpuma lietas Rīgas reģionā, paskaidroja policijas pārstāve.

Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Dati par Covid-19 Latvijā: aizritējušajā diennaktī atklāti jauni inficēšanās gadījumi

Valsts policija atgādina, ka Latvijā joprojām ir spēkā pašizolācijas režīms iebraucējiem Latvijā no "sarkano" valstu saraksta, kur saslimstība ar Covid-19 pārsniedz 15 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Ja iedzīvotājiem ir kaut kas zināms par pašizolācijas pārkāpšanas gadījumiem, var piezvanīt pa tālruni 110, uzsvēra policijā.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka PVO vadītājs izteica bažas sakarā ar jaunu bīstamu Covid-19 izplatīšanās fāzi. Pēc viņa sacītā, cilvēkiem ir apnicis sēdēt mājās, savukārt valstis tiecas atvērt robežas un atdzīvināt ekonomiku, tomēr vīruss vēl nav aizgājis.

"Bet vīruss joprojām izplatās ātri, tas joprojām ir nāvējošs, un vairums cilvēku joprojām ir inficējami," sacīja Gebreiesuss.

PVO vadītājs atzīmēja, ka nesen tika reģistrēts rekordliels ar Covid-19 inficēto skaits, vairums no viņiem tika atklāti Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Kopumā 150 tūkstoši diennaktī. Tāpat liels inficēšanās gadījumu skaits fiksēts Dienvidāzijas un Tuvo Austrumu valstīs.

Gebrejesuss aicināja visas valstis turpināt ievērot visus ierobežojumus, nezaudēt modrību un neatslābināties.

Ziņu lente
0