Latvijā ir vēl 12 ministri! Viņķele atkaujas no pārmetumiem par līksmošanām Tērbatas ielā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc piektdienas līksmošanām Tērbatas ielā, Rīgā, kur uz koncertu bija atnākuši simtiem cilvēku, Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele ir spiesta taisnoties par kļūdu, atbildība par kuru jānes ne tikai viņai.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Piektdien, 17. jūlijā, simtiem rīdzinieku atnāca uz Tērbatas ielu, kuru pilsētas varasiestādes pārveidojušas par gājēju ielu, lai pastaigātu un paskatītos koncertu. Savukārt jau sestdien Latvijas IeM vadītājs paziņoja, ka visi pasākumi Tērbatas ielā tika atcelti, savukārt Valsts policija pastiprinās ar Covid-19 saistīto ierobežojumu ievērošanas kontroli.

Taču pēc piektdienas līksmošanām ne tikai rīdzinieki un pasākumu rīkotāji saņēma rājienu. Tika arī Latvijas veselības ministrei Ilzei Viņķelei. Savā Twitter mikroblogā un Facebook lapā viņa vīrišķīgi metās atkauties no pārmetumiem.

Tostarp Facebook Viņķele atzina, ka piektdienas koncerts ar lielu skatītāju skaita klātbūtni un visu epidemioloģisko ierobežojumu pārkāpšana bijusi kļūda. Policijas kontrole nenostrādāja, konstatēja ministre.

Taču viņa atzīmēja, ka šī kļūda ir viena no tām kļūdām, no kurām gūst mācību. Pēc viņas sacītā, situāciju rūpīgi izpētīs un izdarīs secinājumus. Turklāt Rīgas pagaidu administrācija jau ir pārskatījusi pasākumu plānu un ātri atcēla visus ieplānotos koncertus. Par ko tai jāsaka liels paldies.

Savukārt par aicinājumiem neievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus ne tikai ne paldies, bet arī stingrs rājiens.

"Šādi aicinājumi ir uzskatāmi par kaitniecību un ir absurdi savā būtībā. Fakts, ja kāds reiz nav ievērojis noteikumus un nav par to sodīts, nekādā ziņā nenozīmē, ka noteikumi nav vajadzīgi un nav ievērojami. Pēc šādas loģikas nebūtu jāievēro arī ceļu satiksmes noteikumi, jo vienmēr būs kāds, kas pārkāps vismaz braukšanas ātrumu, netiks pieķerts un sodīts. Sekojot šādai loģikai, iestāsies haoss. Covid-19 gadījumā - vēl viens inficēšanās uzliesmojums ar vēl smagākām sekām ne vien sabiedrības veselībai, bet arī tautsaimniecībai," piedraudēja Viņķele.

Savukārt savā Twitter mikroblogā viņa uzrakstīja, ka viņa saņem daudz jautājumu par robežkontroli, policijas darbu, sabiedriskā transporta darba kārtību un pat par dīkstāves pabalstiem. Taču, kā uzsvēra ministre, par visu to viņa neatbild.

​"Piekrītu, VM ir svarīgākā ministrija, tomēr ir vēl 12 ministri un ministru presidents," pauda sašutumu Viņķele, atgādinot, ka pati ir atbildīga tikai par Veselības ministrijas politiku, un neaizmirstot piebilst, ka viņas ministrija ir svarīgākā.

Ziņu lente
0