KF pastāstīja par brīvprātīgo pašsajūtu, kuri pieteicās izmēģināt vakcīnu pret Covid-19

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasСотрудница научно-исследовательской лаборатории
Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sečenova universitātē pastāstīja par brīvprātīgo stāvokli, kuri apņēmās piedalīties pasaulē pirmās vakcīnas pret koronavīrusu klīniskajos pētījumos.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Pasaulē pirmās vakcīnas pret koronavīrusu klīniskie izmēģinājumi, kura tika izstrādāta N. Gamaleja Nacionālajā epidemioloģijas un mikrobioloģijas pētījumu centrā, sākās 18. jūnijā, savukārt par to pabeigšanu tika ziņots 12. jūlijā.

Zinātnes uzdevumu veikšanai pieteicās karavīri un civilpersonas. Viņus iedalīja divās grupās. Pirmā saņēma vienu vakcīnas devu, otrā – divas.

Universitātes Translācijas medicīnas un biotehnoloģiju institūta direktors Vadims Tarasovs ziņoja, ka, izņemot ķermeņa temperatūras celšanos pirmajās dienās pēc vakcinācijas, vairs nekādas negatīvas reakcijas cilvēka organismā netika konstatētas.

Офицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде - Sputnik Latvija
Spāņu mediķi atklājuši visagrīnāko Covid-19 simptomu

Visi izmēģinājumu dalībnieki jau toreiz atzīmēja, ka jūtās lieliski. Un tagad Tarasovs uzsver, ka brīvprātīgo pašsajūta joprojām ir lieliska, vēsta RIA Novosti.

Daļa brīvprātīgo jau ir devušies mājās. Pārējie izies no slimnīcas, kur izgāja izmēģinājumus, šodien, 20. jūlijā.

"Viss ir kārtībā, visi jau ātrāk vēlas nokļūt mājās," konstatēja Tarasovs.

Iepriekš tika atzīmēts, ka par vienīgo izmēģinājumu mīnusu kļuva testēšanas dalībnieku psiholoģiskā spriedze, ko izraisīja izolācija. Ilgstošā kontaktu trūkuma dēļ viņiem radās psiholoģiska spriedze un gadījās konflikti.

Taču te pētījuma dalībniekiem palīgā nāca psihologi, un viss tika veiksmīgi atrisināts.

Tāpat atgādināsim, ka pēc izrakstīšanas no slimnīcas visi brīvprātīgie bez jebkādiem izņēmumiem varēs atkal atgriezties pie ierastās dzīves. Vakcinācija netraucēs nodarboties ar sportu, strādāt un mācīties.

Savukārt mediķi pēc brīvprātīgo izrakstīšanas turpinās novērot viņu veselības stāvokli.

Ziņu lente
0