KF Valsts dome iesniedza ĀM datus, lai atbildētu uz RT apspiešanu Baltijā

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasПредседатель комиссии Госдумы по расследованию случаев вмешательства в дела РФ извне Василий Пискарев
Председатель комиссии Госдумы по расследованию случаев вмешательства в дела РФ извне Василий Пискарев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu pretlikumīgās darbības pret RT nedrīkst palikt bez atbildes, uzsvēra KF Valsts domes deputāts Vasīlijs Piskarjovs.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Krievijai ir jāsniedz atbilde uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas varasiestāžu pretlikumīgajām darbībām attiecībā pret mediju grupu RT, virkne attiecīgo materiālu jau ir nosūtīti KF ĀM, paziņoja Valsts domes Ārzemju iejaukšanās gadījumu KF lietās izmeklēšanas komisijas vadītājs Vasīlijs Piskarjovs.

"Latvijas, Lietuvas un Igaunijas varasiestāžu pretlikumīgās darbības attiecībā pret Krievijas medijiem no mediju grupas Russia Today nedrīkst palikt bez atbildes," citē Piskarjovu RIA Novosti.

Pēc deputāta sacītā, komisija apkopojusi materiālus attiecībā pret virkni Baltijas valstu mediju, kuri strādā uz Krievijas auditoriju un no kuru puses ir reģistrēti destruktīvas informācijas izplatīšanas mēģinājumi. Materiāli ir nosūtīti KF ĀM.

"Tostarp fiksēti to izmantošanas gadījumi kā platformas informācijas izplatīšanai, kura satur narkotiku lietošanas propagandu, kura mudina mūsu jauniešus piedalīties masveida nekārtībās un citos likumdošanas pārkāpumos," pastāstīja Krievijas parlamentārietis.

Valsts domē uzskata, ka, izstrādājot atbildes reakciju, Krievijas ĀM ņems vērā komisijas iesniegtos materiālus un informāciju par Baltijas mediju destruktīvo ietekmi, tostarp Krievijas pierobežas teritorijās, piebilda Piskarjovs.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Zaharova pasniedza Rīgai juridiskās pratības mācību pēc aizlieguma translēt RT

Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) paziņoja par piecu RT telekanālu retranslācijas aizliegumu valstī - RT, RT HD, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary. Iepriekš telekanālu RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV retranslāciju aizliedza Latvija. Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu paziņoja, ka valsts valdība izvērtē iespējas pēc Latvijas piemēra aizliegt RT telekanālu retranslāciju valstī.

Baltijas valstis lēmumu pamatoja ar to, ka RT telekanāli piederot Dmitrijam Kiseļovam, pret ko vērstas Eiropas Savienības sankcijas. Taču kā zināms, starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" nav nekāda sakara ar RT. Organizācijas ir divas absolūti atsevišķas juridiskas personas, šī informācija ir sen zināma un ir publiski pieejama.

Krievijas Ārlietu ministrija iepriekš jau uzsvērusi, ka RT telekanālu retranslācijas aizliegums Latvijā un Lietuvā ir tiešs saistību pārkāpums, ko Baltijas valstis uzņēmušās brīvprātīgi. Resors norādīja, ka Baltijas valstu iestāžu uzbrukums Krievijas medijiem ir koordinēts.

Ziņu lente
0