Pēc piektdienas līksmošanām pastiprina kontroli par Tērbatas ielu

© Sputnik / Sergey MelkonovНа один день улица Тербатас в Риге стала пешеходной.
На один день улица Тербатас в Риге стала пешеходной. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdien, 17. jūlijā, simtiem cilvēku sapulcējušies Tērbatas ielā, lai piedalītos dažādos pasākumos.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens savā Twitter mikroblogā paziņoja, ka visi koncerti Tērbatas ielā, Rīgā, kuru rīkošana bija ieplānota sestdien, 18. jūlijā, tiek atcelti, raksta Mixnews.lv.

На один день улица Тербатас в Риге стала пешеходной. - Sputnik Latvija
"Tā mirst": kāpēc Tērbatas ielu pārveido gājēju ielā

Par godu gājēju zonas atklāšanai uz ielas bija ieplānoti dažādi pasākumi. Taču acīmredzot neviens no rīkotājiem un administrācijas negaidīja, ka piektdien uz turieni metīsies simtiem cilvēku, radot nelabvēlīgu epidemioloģisko situāciju.

Saskaņā ar Rīgas pagaidu administrācijas datiem, grupas Carnival Youth koncertu, kurš notika piektdien, apmeklēja aptuveni 400 cilvēku.

Ģirģens savā paziņojumā Twitter vietnē uzsvēra, ka publisko pasākumu rīkotāji nes atbildību par to rīkošanu un notiekošā uzraudzību šo pasākumu laikā. Tādēļ pēc tā, kas notika Tērbatas ielā piektdien, pašvaldība atceļ visus sestdienas koncertus.

Tāpat IeM vadītājs atzīmēja, ka tagad Valsts policija palīdzēs pašvaldības kārtības sargiem patrulēt teritoriju, fiksēt materiālus un izskatīt administratīvos pārkāpumus.

Pasākumu rīkotāji jau ir paziņojuši, ka pārskata izklaides programmu un ir gatavi pilnībā atteikties no tās.

Улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Burovs: Vecrīgā vēl vairāk ir jāpaplašina gājēju zona

Savukārt Rīgas pagaidu administrācijas pārstāve Jana Jentkus uzsvēra, ka rīdziniekiem jābūt atbildīgākiem un pašiem jārūpējas par savu drošību – jāievēro sociālā distancēšanās un nav jāuzturas vietās, kur pulcējas daudz cilvēku.

Atgādināsim, ka aizritējušajā diennaktī Latvijā tika atklāti četri jauni koronavīrusa inficēšanās gadījumi. Veikts 1751 tests.

Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) jau noskaidrojuši, ka viens inficētais kontaktējis ar ārzemnieku, vēl viens saslimušais ir persona, ar kuru kontaktēja. Par atlikušajiem diviem gadījumiem informācija tiek precizēta.

Ziņu lente
0