Francijā deg kārtējā senā katedrāle

© AFP 2023 / SEBASTIEN SALOM-GOMISПожар в соборе Нанта 18 июля 2020 года
Пожар в соборе Нанта 18 июля 2020 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prokurors norādīja uz iespējamām kriminālām pēdām Nantes katedrāles ugunsgrēkā, vēsta Francijas mediji.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Uzliesmojums notika Svētā Pētera un Pāvela katedrālē ap plkst. 7:50 pēc vietējā laika. Notikuma vietā strādā vairāk nekā 100 ugunsdzēsēju. Patlaban liesmas ir lokalizētas, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Francijas pilsētas Nante prokurors Pjērs Sēns paziņoja, ka tā varētu būt ļaunprātīga aizdedzināšana, vēsta radiostacija France Bleu.

Iepriekš Atlantijas Luāras departamenta ugunsdzēsības un glābšanas dienesta direktors Lorāns Ferlē paziņoja, ka katedrālē tika konstatēti trīs uzliesmojuma perēkļi.

"Viens – lielo ērģeļu līmenī un divi – pa labi no juma," citē viņa vārdus radiostacija.

Tiek atzīmēts, ka tika atvērta tiesas izmeklēšana.

Francijas premjerministrs Žans Kastekss, IeM vadītājs Žeralds Darmanēns un kultūras ministre Rozelīna Bašlo devās uz Nanti.

Atbalsta vārdus ugunsdzēsējiem, kuri tika mobilizēti uzliesmojuma dzēšanas darbiem, izteica arī Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Pēc Notrdamas aizdegusies Svētā Pētera un Pāvela katedrāle pašā Nantes sirdī. Atbalsts mūsu ugunsdzēsējiem, kuri riskē, lai glābtu šo hercogu pilsētas gotisko pērli," uzrakstīja viņš savā Twitter mikroblogā.

Svētā Pētera un Pāvela katedrāle Nantē, kuras būvniecība sākās XV gadsimtā un turpinājās 457 gadus, ir viena no lielākajām gotiskajām baznīcām Francijā. Augstuma ziņā tā ir par sešiem metriem zemāka par Parīzes Dievmātes katedrāli.

Ziņu lente
0