Politika

Brisele izteicās par ASV darbībām attiecībā pret "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЖозеп Боррель
Жозеп Боррель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas diplomātijas vadītājs atzīmēja, ka Eiropas politikai jābūt noteiktai pašas Eiropas Savienības ietvaros.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Eiropas Savienība ir dziļi noraizējusies par biežāk kļuvušajiem sankciju piemērošanas vai piemērošanas draudu gadījumiem no ASV puses attiecībā pret Eiropas kompānijām, tai skaitā projektos "Ziemeļu straume 2" un "Turcijas straume", paziņoja ES augstākais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas lietās Žuzeps Borels, vēsta Sputnik Lietuva.

Valsts departamenta ultimāts: kā ASV draud ar jaunām sankcijām pret Ziemeļu straumi 2 - Sputnik Latvija
Video
Valsts departamenta ultimāts: kā ASV draud ar jaunām sankcijām pret "Ziemeļu straumi 2"

"Esmu dziļi noraizējies par biežāk kļuvušajiem sankciju piemērošanas gadījumiem no ASV puses vai to piemērošanas draudiem pret Eiropas kompānijām un interesēm. Mēs to novērojām situācijās saistībā ar Irānu, Kubu, Starptautisko krimināltiesu un nesen attiecībā pret projektiem "Ziemeļu straume 2" un "Turcijas straume"," citē Borela rakstisko paziņojumu RIA Novosti.

Pēc viņa teiktā, ES principā uzstājas pret trešo valstu sankciju piemērošanu attiecībā pret Eiropas kompānijām, kuras veic legālu biznesu. "Eiropas politikai jābūt noteiktai šeit, Eiropā, nevis trešajās valstīs," uzsvēra Eiropas diplomātijas vadītājs.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo trešdien paziņoja, ka Valsts departaments publicēja rekomendācijas likuma par pretošanos Krievijai ar sankciju starpniecību ietvaros, iekļaujot dokumentā "Ziemeļu straumi 2" un "Turcijas straumes" otro atzaru. Šīs darbības rada Amerikas sankciju riskus investīcijām un citām darbībām, kas ir saistītas ar Krievijas eksporta gāzesvadiem.

Ziņu lente
0