Igaunijas aizsardzības ministrs nosaucis Krieviju par ienaidnieku

© Photo Estonian Defence ForcesМинистр обороны Эстонии Юри Луйк, архивное фото
Министр обороны Эстонии Юри Луйк, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas aizsardzības ministrs, uzrunājot jaunkareivjus, aicināja būt gataviem aizsargāt valsti no "Krievijas draudiem".

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks, uzrunājot jaunos karavīrus, kuri uzsāk dienestu Aizsardzības spēkos, nosauca Krieviju par ienaidnieku un aicināja karavīrus būt gatavus aizsargāt valsti no "Krievijas draudiem", vēsta RIA Novosti.

"Igaunijai ir vajadzīga apmācīta armija, kas spēs aizsargāt mūsu valsts. Ikviens apmācīts igauņu kareivis – tas ir vēl viens kareivis, ar kuru nāksies rēķināties mūsu ienaidniekam," teica Luiks video uzrunā jauniesaucamajiem, kas publicēta Aizsardzības ministrijas vietnē.

Ministrs uzskata, ka Igaunijas patstāvīgās aizsardzības spējas attīstībai ir jāparāda pretiniekam, ka agresijas gadījumā viņi var zaudēt vairāk nekā iegūt, un valsts varēs sevi aizsargāt, līdz ieradīsies sabiedrotie.

"Protams, mēs esam mazāki, nekā mūsu austrumu kaimiņš, taču mūsu spēki ir pietiekami lieli, lai liktu saprast pretiniekam, ka šeit deguns nav jābāž," klāstīja Luiks.

Aizsardzības ministrijas vadītājs atgādināja, ka Igaunijas teritorijā dislocēts NATO starptautiskais bataljons, ko vada Lielbritānija. Pēc viņa vārdiem, tas vajadzīgs, lai Tallina un visa Ziemeļatlantijas alianse nejustos neaizsargāti.

Baltijas valstu izteikumi

No Rietumu politiķu, visbiežāk – no Baltijas valstu un Polijas amatpersonu – puses periodiski izskan izteikumi par "Krievijas draudiem". Pie tam Maskava ne vienu vien reizi uzsvērusi, ka Krievija neplāno nekādus uzbrukumus nevienai NATO valstij.

NATO mācības - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO supermācības Baltijā. Ienaidnieka lomā – Krievija

Valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs konstatēja, ka NATO tas ir labi zināms, taču alianse vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.

Bez tam Krievija vairākkārt atspēkojusi jebkādas apsūdzības par mēģinājumiem ietekmēt vēlēšanas dažādās valstīs, turklāt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka tās izteiktas bez jebkāda pamatojuma un pierādījumiem.

Ziņu lente
0