Google Maps atjaunojis Uzvaras pieminekļa korekto nosaukumu

© Sputnik / Sergey MelkonovВ День памяти и скорби 22 июня у монумента Освободителям Риги прошло возложение венков и цветов
В День памяти и скорби 22 июня у монумента Освободителям Риги прошло возложение венков и цветов  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Google Maps atjaunojis korekto nosaukumu piemineklim Padomju karavīriem – Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem. Vairākas dienas tas bija nodēvēts par "Okupācijas pieminekli".

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Lietotne Google Maps atjaunojusi Uzvaras pieminekļa korekto nosaukumu. Krievijas vēstniecība Latvijā komentārā norādīja, ka taisnība ir uzvarējusi, un pateicās visiem, kam šis jautājums nav vienaldzīgs.

Iepriekš vērīgi Google Maps lietotāji pievērsa uzmanību tam, ka piemineklis Uzvaras parkā Rīgā lietotnē nosaukts par "Okupācijas pieminekli". Monumenta oficiālais nosaukums ir "piemineklis Padomju karavīriem – Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem", taču tautā to biežāk dēvē par Uzvaras pieminekli vai Atbrīvotāju pieminekli.

Korekto nosaukumu Google Maps atjaunoja dažas dienas vēlāk.

"Taisnība ir uzvarējusi, lietotnē Google Maps atjaunots Padomju karavīriem-atbrīvotājiem veltītā pieminekļa Uzvaras parkā Rīgā korektais nosaukums. Paldies visiem līdzjūtīgajiem! Tas ir solis pareizajā virzienā," Krievijas vēstniecība Latvijā paziņoja savā lapā Facebook.

Ik gadus 9. maijā Rīgā Uzvaras pieminekli apmeklē desmitiem, pat simtiem tūkstošu cilvēku. Latviešu nacionālisti jau ilgus gadus pūlas panākt monumenta nojaukšanu. Krievijas ĀM atgādina, ka iniciatīva neatbilst Rīgas saistībām saskaņā ar Krievijas un Latvijas līgumu no 1994. gada 30. aprīļa par Latvijas teritorijā dzīvojošo Krievijas kara pensionāru un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību.

Latvijas ĀM no savas puses skaidroja situāciju: bez Krievijas piekrišanas Latvija nevar nojaukt pieminekli Rīgas atbrīvotājiem, nepārkāpjot starptautiskās saistības, pat gadījumā, ja Saeima pieņemtu lēmumu par demontāžu.

Ziņu lente
0