Eksperts paskaidroja, kāpēc NATO gaisa izlūkošana pie KF robežām ir bīstama

© Фото RAFБританский истребитель сопровождает российский самолет
Британский истребитель сопровождает российский самолет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO gaisa izlūkošana pie Krievijas robežām ne mazākajā mērā nestabilizē situāciju – Krievija ir spiesta darīt visu iespējamo, lai parūpētos par savu drošību.

RĪGA, 16. jūlijs – Sputnik. Nesen Barenca un Melnās jūras gaisa telpā tika fiksētas NATO valstu izlūklidmašīnas, kas devās Krievijas valsts robežu virzienā. Ziemeļu flotes un Dienvidu kara apgabala pretgaisa aizsardzības dežurējošie spēki pacēlās gaisā, lai identificētu un pārtvertu mērķus.

Морские пехотинцы США во время учений НАТО Trident Juncture 18 в Исландии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Pentagona pundurmanevri Polijā un NATO mācības Baltijas jūrā – pret ko tās organizētas?

Labi zināms, ka pēdējā laikā NATO pastiprinājusi izlūkošanas aktivitāti Krievijas teritorijā, radio Sputnik ēterā konstatēja militārais politologs, Pļehanova vārdā nosauktās Krievijas Ekonomikas universitātes Politoloģijas un socioloģijas katedras vadītājs Andrejs Koškins.

"Alianses lidmašīnas regulāri tuvojas Krievijas Federācijas gaisa robežām, un Krievijas drošības spēki obligāti eskortē tādus izlūkus. NATO lidmašīnas pastāvīgi savāc informāciju par militāri tehnisko situāciju Krievijā, tāpēc tās piesaista atbilstošie pozīciju rajoni Krievijas teritorijā," paskaidroja militārais eksperts.

Viņš uzskata, ka NATO visiem deklarē: alianse cenšoties savaldīt Krievijas iedomāto agresiju, taču patiesībā tikai saasina situāciju.

"Maskava ir spiesta reaģēt uz tamlīdzīgām ekstrēmistiskām darbībām, kad NATO lidmašīnas pastāvīgi atrodas Krievijas gaisa robežas iespējamas pārkāpšanas režīmā. Tas nestabilizē situāciju, un Krievija ir spiesta darīt visu, lai parūpētos par savu drošību," uzsvēra Koškins.

Krievijas Aizsardzības ministrijas dati liecina, ka aizvadītajā nedēļā 30 ārvalstu lidmašīnas un divi bezpilota lidaparāti veica izlūkošanas darbības pie Krievijas robežām, KF Bruņoto spēku radiolokācijas staciju pavadīti. Astoņas reizes identifikācijai un pārtveršanai debesīs pacēlās Krievijas iznīcinātāji, to lidojumi aizritēja precīzi atbilstoši gaisa telpas lietošanas starptautiskajiem noteikumiem. Krievijas valsts robežas pārkāpumi nav pieļauti.

Ziņu lente
0