Lietuviešu ekonomists izsmēja Lielbritānijas cīņu ar imigrāciju

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Лондоне в связи с коронавирусом
Ситуация в Лондоне в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Maurica sacītā, pērn Apvienotajā Karalistē imigrēja rekordliels cilvēku skaits ne no ES valstīm.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. "Luminor Lietuva" ekonomists Žigimants Maurics paziņoja, imigrācija Lielbritānijā no Eiropas Savienības valstīm mazinājusies tikpat daudz, cik pieaugusi ne no ES dalībvalstīm, vēsta Sputnik Lietuva.

"Tā kā kopējais rezultāts ir palicis līdzšinējs, un tikai "strādājošos" eiropiešus tagad ir aizstājuši "studējošie" aziāti. 2019. gadā Lielbritānijā imigrēja rekordliels imigrantu skaits no valstīm, kuras nav ES (972 tūkstoši), galvenokārt no Āzijas, un britu emigrantu skaits bijis augstākais kopš 2009. gada (britu starptautiskās migrācijas rādītājs 2019. gadā sastādīja mīnuss 250 tūkstošus)," uzrakstīja viņš Facebook.

Maurics ironiski atzīmēja, ka var runāt par Lielbritānijas tūrisma sektora atjaunošanos. Pēc viņa sacītā, lai izbaudītu Āzijas, Āfrikas vai Tuvo Austrumu kultūras mantojumu, atliek tikai un vienīgi doties uz Apvienoto Karalisti.

Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija
Bez krievu valodas – tikai uz Īriju: latvietis sūdzas par darba trūkumu

Lielbritānija šī gada janvāra beigās izstājās no Eiropas Savienības. Līdz gada beigām turpināsies pārejas periods, kura laikā puses veiks pārrunas par turpmākajām attiecībām.

Emigranti no Lietuvas visbiežāk brauca prom uz Lielbritāniju. Taču iepriekš Maurics apgalvoja, ka pēc Brexit iebraucējiem no Eiropas Savienības valstīm vairs nav ekskluzīvo nosacījumu, tādēļ "par vietu zem saules" nāksies pacīnīties ar imigrantiem no visas pasaules ar līdzvērtīgiem nosacījumiem. Tāpat viņš apgalvoja, ka šogad nav vērts gaidīt augstu lietuviešu emigrāciju uz Apvienoto Karalisti.

Ziņu lente
0