Nosaukti veidi, kā atjaunot plaušas pēc koronavīrusa izslimošanas

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasВрачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19
Врачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskaitot pārējo, pēc slimības pacientiem ir jāiziet pilnvērtīga elpošanas orgānu darbības rehabilitācija, uzsvēra profesors Kirils Zikovs.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Ārsts-pulmonologs, Krievijas Zinātņu akadēmijas profesors Kirils Zikovs pastāstīja, kā atjaunot plaušas pēc koronavīrusa izslimošanas, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa sacītā, izslimojušajiem smēķētājiem pirmām kārtām derētu atteikties no kaitīgā ieraduma. Ārsts atzīmēja, ka šis ieteikums būs tikpat noderīgs arī veipu, elektronisko cigarešu un ūdenspīpju cienītājiem.

Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
No plaušu fibrozes līdz Alcheimera slimībai: mediķi pastāstīja par Covid-19 sekām

Turklāt pēc slimības pacientiem ir jāiziet pilnvērtīga elpošanas orgānu darbības rehabilitācija, uzsvēra profesors. Tajā ietilpst kompleksie treniņi, kuri apvieno intensīvu slodzi ar mazāk aktīviem vingrinājumiem. Rezultāta sasniegšanai ne mazāk svarīgi ir ievērot sabalansētu diētu.

"Lai atjaunotu veselību pēc slimības, var būt noderīgs vitamīnu komplekss, antioksidanti (tos visvairāk satur augļi un dārzeņi), pilnvērtīga olbaltumvielu, šķiedrvielu nodrošināšana organismā," citē mediķi "Komsomoļskaja pravda".

Ziņu lente
0