Nekādu katastrofu, mēra, bada un nāvju: zinātniece grauj planētu parādes teorijas

© Foto : NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSSЮжное полушарие Юпитера
Южное полушарие Юпитера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par planētu parādi iedēvētā unikālā parādība interesē tikai vienkāršos cilvēkus. Zinātnieki jau sen noskaidrojuši par to visu iespējamo. Skaidrs, ka ne pie kādām katastrofām tā nenoved.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Maskavas planetārija zinātniskā direktore Faina Rubļova pastāstīja RIA Novosti par unikālu parādību – tā saucamo planētu parādi.

Neparasto parādību Zemes iedzīvotāji var vērot no 4. jūlija. Ar neapbruņotu aci naktīs būs redzami Jupiters, Saturns un Marss. Rīta stundās būs saskatāma arī Venēra.

Savukārt Merkurijs būs redzams tikai no 22. jūlija – patlaban to izgaismo Saule. Urāns un Neptūns no Zemes ar neapbruņotu aci nav saskatāmi.

Засуха - Sputnik Latvija
Pandēmija nav atnākusi viena: kādi pārbaudījumi vēl gaida šogad

Rubļova uzsvēra: nevajadzētu cerēt, ka jūs varat iziet uz balkona un paskatīties, kā planētas debesīs sarindojušās kā parādē vienā Saules pusē.

Vēl vairāk, zinātniece atzīmēja, ka tāds termins "planētu parāde" zinātnē nav atrodams. Skaisto nosaukumu izdomājuši žurnālisti, lai piesaistītu vienkāršo cilvēku uzmanību.

Tāpat visas dabas katastrofas, kataklizmas un pat koronavīruss nebūt nav planētu parādes priekšvēstneši vai sekas.

Zinātnei šī parādība jau sen ir zināma, un pētniekus pat neineresē, jo nekādas jaunas ziņas no tās vairs iegūt neizdosies.

Turklāt pirms 20 gadiem planētas jau iepriecināja Zemes iedzīvotājus – tās sarindojās tādā pašā kārtībā. tāpēc zinātnieki atzīmē, ka parāde mūsu Saules sistēmā nav nemaz tik unikāla.

Ziņu lente
0