Latvijā beidzas donoru asiņu krājumi: iedzīvotājus aicina doties uz nodošanas punktiem

© pixabayДонорство крови
Донорство крови - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Asinis var nodot gan kādā no pastāvīgajiem nodošanas punktiem, gan mobilajā punktā, speciāli asiņu ziedošanai pielāgotā autobusā.

RĪGA, 26. jūnijs – Sputnik. Svētku laikā, kamēr donoru punkti Latvijā bija slēgti, asiņu krājumi ievērojami samazinājušies. Tagad Latvijas iedzīvotājus atkal aktīvi aicina kļūt par asinsdonoriem, vēsta Rus.lsm.lv.

Lai nodotu asinis, var ierasties asinsdonoru centrā Sēlpils ielā 9, Rīgā, kā arī stacionārajos asiņu nodošanas punktos Merķeļa ielā 11 un Gaiļezerā, Hipokrāta ielā 2.

Turklāt donorus gaida specializētos autobusos. 26. jūnijā, no plkst. 11:00 līdz 15:00 mobilais asiņu nodošanas punkts pieņems donorus tirdzniecības centrā "Rīga Plaza", Mūkusalas ielā 71, 29. jūnijā, no plkst. 10:00 līdz 14:00 – tirdzniecības centrā "Alfa", Brīvības gatvē 372, 30. jūnijā, no plkst. 10:00 līdz 14:00 – Jaunajā Teikā, Gustava Zemgala gatvē 76.

Tāpat donorus ir gatavi pieņemt Dobelē 30. jūnijā, no plkst. 9:00 līdz 13:00.

Iepriekš Valsts asinsdonoru centrs (VADC) ziņoja par donoru trūkumu. Ārkārtējās situācijas režīma ieviešanas Latvijā dēļ visi mobilā asiņu nodošanas punkta braucieni no 11. marta tika atcelti.

Bet neraugoties ne uz ko, medicīnas iestādes turpina strādāt, un tur ārstē pacientus, kuri cieš avārijās, gūst traumas, sirgst ar nopietnām slimībām. Tādēļ asinis ir nepieciešamas tādā pašā apjomā kā parasti.

VADC aicināja nebūt vienaldzīgiem attiecībā uz šo problēmu un nākt uz donoru pieņemšanas punktiem, kuri atrodas Sēlpils ielā 9, Merķeļa ielā 11 un asiņu sagatavošanas nodaļās visā Latvijā.

Ziņu lente
0