Gardēžu svētki: Rīgas restorānu nedēļa izvedīs no komas tūrisma industriju

© pixabayСуп с морепродуктами
Суп с морепродуктами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvaspilsētā tuvojas Rīgas restorānu nedēļa, kura norisināsies no 29. jūnija līdz 12. jūlijam; jau šobrīd ir zināms, kāds ir visizsmalcinātākais ēdiens, kas tiks piedāvāts viesiem.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik, Simona Aleksejeva. Pēc ilgstoša klusuma Latvijas iedzīvotājus sagaida aktīva Rīgas restorānu nedēļa, kura notiks no 29. jūnija līdz 12. jūlijam. Par savu dalību projektā jau ir paziņojušas 32 galvaspilsētas iestādes, tai skaitā "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt!"", "Dome", "Kaļķu vārti" un citi. Četrpadsmit dienu garumā galvaspilsētas labākās iestādes priecēs ar trīs ēdienu ēdienkartēm par patīkamām cenām – 20 vai 25 eiro. Svarīga nianse: lai piedalītos gardēžu svētkos, būs jāveic iepriekšēja rezervācija. Restorānu ēdienkarte ir publicēta portālā liveriga.com.

Trends: bet kas ir pavārs?

Restorānu nedēļa tiek rīkota Rīgas Tūrisma attīstības biroja nesen iesāktās informatīvās kampaņas "Rīga bez tevis – nav Rīga!" ietvaros. Tās mērķis ir atklāt cilvēkiem jaunas interesantas vietas Latvijas galvaspilsētā, kā arī izvest no krīzes apkalpošanas nozares tūrisma industriju. Vieni no galvenajiem šīs kampaņas personāžiem ir Rīgas restorāni un kafejnīcas, ilggadēji "Live Rīga" partneri.

Ворота в Двор Конвента в Старой Риге - Sputnik Latvija
Valda bezcerība: Latvijas tūrisma bizness sūdzas Eiropas Komisijā

Vienā no nesenajiem Rīgas Tūrisma attīstības biroja vebināriem noskaidrojās, ka potenciālos klientus šāda personificēta pieeja šodien piesaista daudz vairāk, nekā visādi skaisti mārketinga vārdiņi. Starptautiskās asociācijas World Food Travel direktors Eriks Volfs uzsvēra, ka gastrotūrisms pārvērties vienā no vadošajiem trendiem: "Interese par ēdieniem un dzērieniem turpina pieaugt. Divas trešdaļas ceļotāju uzskata, ka šodien tie ir svarīgāki, nekā pirms pieciem gadiem. 53% cilvēku dodas ārzemju braucienos, lai iepazītos ar jaunām garšām. Savukārt 64% vietējo iedzīvotāju izrāda interesi par autentiskām kulinārijas tradīcijām."

Tieši šī kategorija šodien rada īpašu interesi – ir īstais laiks attīstīt iekšējo tūrismu un pētīt Latvijas gastronomisko daudzveidību laikā, kad ārzemnieku skaits ir neliels. Pēc eksperta domām, šodien cilvēki vairs tik viegli neuzķeras uz mārketinga stiķiem – terminiem "lokālais" un "autentiskais". Viņus daudz vairāk interesē reālas personības, kas stāv aiz ēdienu gatavošanas – pavāri, viņu vārdi un sejas, pieredze un sasniegumi.

Sociālo tīklu ietekme uz restorānu izvēli šodien ir ievērojami mazinājusies – Facebook tagad ieklausās par 30% mazāk cilvēku. Prioritāte ir nostāstiem un personīgajām rekomendācijām no draugiem WhatsApp un Viber ziņapmaiņas lietotnēs. Tādēļ tā saucamais "personal touch" mūsdienās gūst virsroku itin visā.

Latvijas delikateses: eklērs ar reņģēm un buka belašs

"Nav noslēpums, ka viesmīlības nozare ir viena no tām, kas šo pēdējo mēnešu laikā cietusi vissmagāk, tāpēc brīdī, kad restorāni nesen ir vēruši savas durvis un ar nepacietību gaida apmeklētājus, ir īstais laiks Restorānu nedēļām. Šoreiz gardēžu svētki norisināsies divas nedēļas, lai varētu apkalpot visus viesus, kā arī piesaistīt vairāk kaimiņvalstu tūristu. Restorānu nedēļas laikā lūdzam cilvēkus būt saprotošiem, ja rezervāciju nevar veikt vēlamajā laikā katru dienu – restorāni vēl atkopjas no krīzes ierobežojumiem," stāsta Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis.

Туристы фотографируются с участниками фестиваля Майский граф - 2018 в Риге - Sputnik Latvija
Tūrisma glābšanai Latvijā ir nepieciešamas oriģinālas idejas

Restorānu nedēļas laikā darbojas tikai divas cenas – 20 un 25 eiro. Trīs ēdienu ēdienkarti 20 eiro vērtībā piedāvā restorāni "AC Lounge", "Annas dārzs", "B-Bārs restorāns", "Bon Vivant", "Čarlstons", "Čemodāns", "Duvel’s Pub", "Easy Wine", "Elements", "Ferma", "Hercogs Ķīpsala", "Key to Riga", "Laivu centrs", "Le Sommet", "Moltto Grill&Wine", "Mākslas muzeja restorāns", "Neiburgs", "Niklāvs", "Osta", "OZO restorāns", "Panorāma" un "Tinto".

Savukārt 25 eiro kategorijā piedalās restorāni "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", "Dome", "Entresol", "Forest", "Garage", "Kaļķu vārti", "Kolonāde.Mūsu stāsti…", "Restorāns 3", "St. Petrus" un "Stage 22".

Rīgas restorānu nedēļas izsmalcinātāko piedāvājumu vidū ir ar kūpinātu reņģu krēmu un kraukšķīgām jūras zālēm pildīts sāļais eklērs, buka belašs un vītinātu biešu velingtons.

Ziņu lente
0