Politika

Krievijas vēstnieks pastāstīja par Valsts departamenta reakciju pēc Putina raksta

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība ASV informēja, ka ASV Valsts departaments ieinteresējies par KF prezidenta viedokli jautājumā par gaidāmo Drošības Padomes pastāvīgo locekļu samitu.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. ASV Valsts departamentu ieinteresējis Maskavas ierosinājums organizēt "kodolpiecnieka" samitu, ko Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieminēja savā rakstā "Lielās Uzvaras 75. gadadiena: mēs esam atbildīgi par pagātni un nākotni", pastāstīja Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs, vēsta RIA Novosti.

Diplomāts norādīja, ka vēstniecība atbalstījusi raksta izplatīšanu, – tas nosūtīts uz Valsts departamentu, vadošajām nevalstiskajām organizācijām, Rietumeiropas un NVS valstu vēstniecībām.

"Publikācija radīja vērā ņemamu interesi," teica Antonovs tiešsaistes intervijā,

"Daudzi kolēģi stāsta, un es vakar sarunājos ar vienu no Valsts departamenta vadītājiem par to, ka vajadzīgs laiks, lai iedziļinātos, apdomātu Krievijas prezidenta tēzes un paskatītos, kā iespējams izmantot piedāvāto pieeju mūsdienu dzīvē. Starp citu, manus sarunbiedrus īpaši ieinteresēja Putina skaidrojums par gaidāmo Drošības Padomes pastāvīgo locekļu samitu," piebilda vēstnieks.

Diplomāts atzīmēja, ka Krievijai ir sakrājušies jautājumi Savienotajām Valstīm par to plāniem un soļiem stratēģiskās drošības arhitektūras izmaiņu aspektā. Viņš uzsvēra, ka Maskavu neapšaubāmi uztrauc ASV izstāšanās no līgumiem par PRA, Vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju un Atvēro debesu līguma.

Президент РФ Владимир Путин на пленарном заседании V Международного арктического форума Арктика – территория диалога в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Putins: Krievija nevar glābt visu pēc kārtas, tā nav ugunsdzēsēju komanda

"Šeit daudz tiek runāts par to, vai amerikāņi atsauks savu parakstu Līgumā par visaptverošo kodolizmēģinājumu aizliegumu, amerikāņu militārie plāni ir atklāti vērsti uz Krievijas un Ķīnas apturēšanu," viņš piebilda.

"Mēs piedāvājam lielvalstu sāncensības koncepciju. Patiesībā runa ir par bruņojuma sacensībām. Mēs gribētu izvairīties no tāda notikumu scenārija," uzsvēra Antonovs.

Arī Kremļa vietne un "Rossijskaja gazeta" publicēja Vladimira Putina rakstu. Cita starpā tajā norādīts, ka ANO DP "kodolpiecnieka" samits labvēlīgi iespaidotu sarunu par daudziem svarīgiem globālajiem jautājumiem, un citas valstis Maskavas iniciatīvu atbalstīja. Putins ir pārliecināts, ka šāda apspriede palīdzēs atrast atbildes uz aktuālajiem izaicinājumiem un draudiem.

Ziņu lente
0