Eksperts pastāstīja, kā Krievija ir aizsargāta no ASV uzbrukuma pāri Ziemeļpolam

© пресс-служба ООО "Балтийский завод-Судостроение" / Pāriet pie mediju bankasГоловной атомный ледокол "Арктика"
Головной атомный ледокол Арктика - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija veic nepieciešamos pasākumus, it īpaši pēdējos gados, lai pastiprinātu Ziemeļu flotes spēku grupējumu un pretgaisa aizsardzības līdzekļus.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Krievija ir droši aizsargāta no ASV stratēģiskās aviācijas uzbrukumiem pāri Ziemeļpolam, pateicoties mūsdienīgiem pretgaisa aizsardzības kompleksiem, tomēr spēku un līdzekļu grupējums ir jāpastiprina, ņemot vērā NATO valstu augošo aktivitāti Arktikā, uzskata militārais eksperts, žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko.

Iepriekš militārais eksperts Vladislavs Šurigins, komentējot aizvien biežākos amerikāņu stratēģiskās aviācijas lidojumus Arktikā, pastāstīja avīzei "Izvestija", ka ASV izspēlē uzbrukumus Krievijai pa īsāko maršrutu starp valstīm – pāri Ziemeļpolam.

Атомный ледокол Арктика во главе каравана судов, идущего Северным морским путем. - Sputnik Latvija
National Interest nosaucis spēcīgāko Krievijas ieroci Arktikā

"Šī iemesla dēļ Krievija veic nepieciešamos pasākumus, it īpaši pēdējos gados, lai pastiprinātu Ziemeļu flotes spēku grupējumu un pretgaisa aizsardzības līdzekļus," Korotčenko norādīja sarunā ar RIA Novosti.

Viņš atklāja, ka Ziemeļu flotē izveidotas divīzijas ar zenītraķešu sistēmām S-400 un modernizētiem S-300 kompleksiem – tie izvērsti Novaja Zemļā, Tiksijā un citās teritorijās Arktikas apkaimē.

Eksperts norādīja, ka pēdējos gados Ziemeļu flote saņem arī zenītraķešu kompleksus "Tor M2DT", kuru galvenais grupējums izvērsts Kolas pussalā. Viņš piezīmēja, ka 2019. gada nogalē noslēgts kontrakts par kopsummu 100 miljardu rubļu apmērā uz laiku līdz 2027. gadam par kompleksu "Tor" prioritāru piegādi Arktikas reģionā.

Pie tam Krievijas robežu rajonā Arktikā izvietotas jaunās radiolokācijas stacijas, piemēram, "Nebo M", kas spēj simtiem kilometru rādiusā fiksēt jebkādus gaisa mērķus un sniegt par tiem informāciju.

"Arktikas virzienā mēs esam aizsargāti, tomēr spēku un līdzekļu grupējums ir jāpastiprina, ņemot vērā NATO valstu augošo aktivitāti šajā reģionā," teica Korotčenko.

Eksperts piebilda, ka Krievijas plāni Arktikas un Ziemeļu jūras ceļa apgūšanas jomā izraisījuši asu kritiku no Vašingtonas puses, tāpēc gaisa kara plāni ar Krieviju tiks pilnveidoti. Šī iemesla dēļ Krievijai ir jāuzlabo aizsardzība. 

Ziņu lente
0