Jauni pārbaudes kritēriji: Rīgā un Liepājā uz luksoforiem uzstādīti fotoradari

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Testa režīmā fotoradarus pagaidām uzstādīs divās vietās Rīgā un Liepājā; izņemot autovadītāju rīcību pie sarkanās luksofora gaismas, tie fiksēs arī sabiedriskā transporta joslas izmantošanu.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Kopš 2008. gada uz vairākiem Latvijas autoceļiem kārtību un ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu uzrauga fotoradari, kuri automātiski fiksē pārkāpumus, kas lielākoties ir saistīti ar braukšanas ātruma ierobežojumu neievērošanu. Savukārt tagad testa režīmā vēlas ieviest fotoradaru izmantošanu, kuri fiksēs braukšanu pie sarkanās gaismas un pa sabiedriskā transporta joslu, raksta Tvnet.lv.

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Fotoradari Latvijā filmēs pārkāpējus no aizmugures

Tiek atzīmēts, ka Rīgā Brīvības gatves un Krustabaznīcas ielas krustojumā un Liepājā Uliha un Robežu ielu krustojumā uzstādītie fotoradari pagaidām strādās testa režīmā, taču Satiksmes ministrija izskatīs to lietderīgumu un, iespējams, paplašinās to pielietošanu.

Atgādināsim, ka darbu tāpat turpinās arī stacionārie fotoradari, kuru apkalpošanas līgums jau ir beidzies. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) patstāvīgi ķeras klāt to apkalpošanai.

Fotoradari izvietoti ceļu posmos ar visintensīvāko kustību, kā arī vietās, kur statistiski notiek vislielākais avāriju skaits. Uzstādīšanas vietas savā starpā saskaņo CSDD, Valsts policija, "Latvijas Valsts ceļi" un pašvaldības.

Ziņu lente
0