Izglītības un zinātnes ministrija paziņo nosacījumus klātienes mācību atjaunošanai skolās

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание 95-й Рижской средней школы
Здание 95-й Рижской средней школы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašlaik strādā tikai bērnudārzi, notiek konsultācijas klātienē skolēniem, kuriem paredzēts kārtot eksāmenus, kā arī notiek paši eksāmeni.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija nepasliktināsies, 2020. gada septembrī mācības skolās tiks atjaunotas iepriekšējā režīmā, ar šādu paziņojumu klajā nāca Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš Saeimas komisijas sēdes laikā, raksta jauns.lv.

Ja situācija mainīsies, tad ministrija savlaicīgi pieņems situācijai atbilstošus lēmumus.

Илга Шуплинска - Sputnik Latvija
Šuplinska: fizikas skolotāju trūkumu var novērst ar "Tava klase" palīdzību

"Ja šāda likumsakarība iestājas, ir iespēja turpināt mācību procesu attālinātā režīmā. IZM strādās visu vasaru, lai digitalizētu mācību saturu," sacīja Znotiņš.

Veselības ministrijas izstrādātie epidemioloģiskās drošības noteikumi un pretepidemioloģiskie pasākumi Covid-19 ierobežošanai paredz, ka līdz 31. jūlijam mācībām jānotiek attālinātā režīmā.

Tai pat laika atļauts strādāt bērnudārziem, var tikt rīkotas konsultācijas klātienē pirms izlaiduma eksāmeniem skolās, paši eksāmeni un cita veida nodarbības, taču tikai ar drošības prasību ievērošanu.

Veselības ministrija paziņoja, ka jautājums par iespējamo pakāpenisku ierobežojumu mīkstināšanu vai atcelšanu augustā tiks skatīts jūnija beigās, kad būs redzams, kā situācija attīstās Latvijā un ārvalstīs.

Ziņu lente
0