Iekšējās drošības birojs interesējas par Valsts policijas jaunā formastērpa iepirkumu

© Valsts policijaПолицейский автомобиль
Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas ēkās notikušas Iekšējās drošības biroja procesuālās darbības; iestādes pārstāve Simona Grāvīte saista tās ar jaunā formastērpa iegādi.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Iekšējās drošības birojs veicis virkni procesuālo darbību Valsts policijas ēkas telpās saistībā ar jaunā formastērpa iepirkumu, vēsta Tvnet.lv ar atsauci uz Valsts policijas pārstāvi Simonu Grāvīti.

Zināms, ka jūnija sākumā Latvijas Valsts policija saņēma jauna dizaina formastērpu, pakāpeniski to izsniegs darbiniekiem. Formastērpu plānots nomainīt dažu gadu laikā.

Pirmie jauno formastērpu saņems patruļas un ceļu policisti.

Общественный транспорт в Риге - Sputnik Latvija
Policija: sejas maskas lietošana sabiedriskajā transportā joprojām ir obligāta

Jaunā formastērpa dizainu izstrādājis pazīstams modes mākslinieks Bruno Birmanis, savukārt šūšanas tiesības ieguva kompānija "SRC Brasa". Līguma summa sastādīja 2,4 miljonus eiro.

Šie iepirkumi izraisījuši Iekšējās drošības biroja interesi, un policija, kā arī paši ierēdņi, aktīvi sadarbojas ar biroju un sniedz visu nepieciešamo informāciju, apgalvo Grāvīte. Plašākus komentārus Valsts policija pagaidām nesniedz.

Iepriekš ziņots, ka dokumentos, kurus IeM iesniedza valdības izskatīšanai, uz 2020. un 2021. gadu tika pieteikta 1,54 miljonu eiro summa Valsts policijas apģērba uzšūšanai, 285,7 tūkstoši eiro – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apģērbam, 638,2 tūkstoši – Valsts robežsardzes darbiniekiem un 210,2 tūkstoši – Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem.

Saskaņā ar ieceri, jaunajam formastērpam ir jāparāda, ka mūsdienu Latvijas policija ir moderna, turklāt drēbes uzsver policistu nacionālo identitāti un liecina par to, ka Valsts policija ir profesionāla, patriotiska, spēcīga un balstās uz pieredzi un tradīcijām.

Ziņu lente
0