Mikroautobusi Rīgā joprojām nav pieejami: kad gaidāma kustības atvēršana

© Foto : facebook / Rīgas mikroautobusu satiksmeЛатвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme
Латвийская компания Rigas mikroautobusu satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārvadātājs solīja atjaunot kustību jau 12. jūnijā, taču nesen parādījies jauns rīkojums, un mikroautobusu kustība tiek atlikta.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Savā mājaslapā kompānija "Rīgas mikroautobusu satiksme" paziņoja, ka mikroautobusu satiksmes atvēršana Rīgā atkal tiek atlikta. Šoreiz "pēc Līgo".

Ziema ievilkusies

Pagājušajā nedēļā pārvadātājs atzīmēja, ka ir gatavs atsākt mikroautobusu kustību no 12. jūnija, pēcāk mājaslapā parādījās ieraksti par kustības uzsākšanu no pirmdienas, 15. jūnija. Taču vakar visos elektroniskajos sarakstos parādījās jauni paziņojumi, ka kustība tiks atjaunota vien 29. jūnijā, raksta avīze "Segodņa".

Рижский микроавтобус - Sputnik Latvija
Lai patiešām būtu komfortabli: atceltas atlaides visiem Rīgas mikroautobusiem

Neskatoties uz to, ka no vakardienas, pirmdienas, 15. jūnija, ir atjaunotas visas braukšanas atlaides pašvaldības sabiedriskajā transportā visām pasažieru kategorijām, kurām tās bijušas līdz ārkārtējās situācijas izsludināšanai, pašvaldības sabiedriskais transports turpina kursēt pēc "ziemas saraksta" un ar izmaiņas, kas tika ieviestas pandēmijas periodā".

Pēc pagaidām neapstiprinātas informācijas, tramvaju, trolejbusu un autobusu pāreju uz "vasaras sarakstu" pašlaik var gaidīt kaut kur ap 1. jūliju. Tātad arī pēc Līgo.

Kā jau iepriekš ziņots, Rīgas pagaidu administrācija, balstoties uz epidemiologu ieteikumiem, šogad atcēlusi tradicionālo bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā 23. un 24. jūnijā. Tātad Līgo svētku laikā darbosies tikai brīvdienu atlaides, un bezmaksas braucieni šajās dienās būs pieejami tikai tiem pasažieriem, kuriem tie ir pieejami pārējā laikā brīvdienās (invalīdi, pensionāri, skolēni).

Tā kā nekādas svinības pilsētā sakarā ar vasaras saulgriežiem netiek gaidītas, tad arī īpaša papildu pasažieru plūsma sabiedriskajā transportā pagaidām arī netiek prognozēta.

Elektrovilcieni – pēc vasaras grafika

No 14. jūnija spēkā stājies piepilsētas elektrovilcienu vasaras kustības saraksts. Starp jaunievedumiem – papildu ekspreša reisa atvēršana maršrutā Valmiera – Rīga (piektdienās, plkst. 20:20) un maršrutā Rīga – Valmiera (svētdienās, plkst. 21:29).

Atgriezti visi 16 elektrovilcienu reisi, kas koronavīrusa dēļ tika atcelti – līdz Dubultiem, Carnikavai, Ogrei un Jelgavai. Tāpat ir paredzēti papildu reisi atpūtniekiem Rīgas un Vidzemes piejūrā.

Vienlaikus "Pasažieru vilciens" atgādināja, ka prasība brauciena laikā lietot sejas maskas un lakatus, kas piesedz degunu un muti, paliek spēkā.

Ziņu lente
0