Latviju jau ir pārņēmis sēņu drudzis

© Sputnik / Сычева ИринаГриб боровик
Гриб боровик - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tomēr mikoloģe brīdina, ka pa īstam sēnes Latvijas mežos sāks parādīties tikai pēc nedēļas: pagaidām var tikai doties izpētīt situāciju. Varbūt palaimēsies atrast pāris vasaras beku.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Pēc Dabas muzeja mikoloģes un Lielās Latvijas sēņu grāmatas līdzautores Diānas Meieres sacītā, tie, kas jau aizskrējuši uz mežu, cerot salasīt spaini sēņu, ir pasteigušies, raksta Rus.lsm.lv.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

🍄🧐 #mežs #sēnes #daba #latgale #mushroom #mushroompicking #forest

Публикация от Pasaules malā pie ezera mežā (@pasaules_mala_meza_pie_ezera)

Meiere pastāstīja, ka ir gaidāma liela sēņu raža – laikapstākļi tam bijuši labvēlīgi. Jo tām taču vajag siltumu un lietu, un visa tā Latvijā pašlaik ir pārpārēm.

Tomēr sēnēm ir jāparādās tikai pēc nedēļas. Tikmēr uz mežu var doties situācijas izpētīšanai.

Taču sociālajos tīklos jau ir pietiekami daudz baraviku un bērzubeku fotogrāfiju.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Pirmās!!!! 🥰😋#sviestabekas #sēnes

Публикация от Elīna Ieleja (@maza_chirka)

Meiere norāda, ka šīs sēnes patiešām jau ir iespējams atrast Latvijas mežos. Vienkārši to nav tik daudz kā gribētos.

Speciāliste paskaidroja, ka fotogrāfijās sociālajos tīklos ir vasaras bekas. Tiem, kas atradis tās pašā vasaras sākumā, vienkārši ir paveicies.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

#latvijasdaba #latvijasskati #latvijasskaistādaba #valgums #sēnes

Публикация от Dainis Bricis (@bricisdainis)

Ir vēl viena sēne Latvijā, kuru jau ir iespējams salasīt. Tā ir sērpiepe spilgti dzeltenā krāsā.

Latvijai tā ir jauna sēne. Tās aug gan mežos, gan pilsētas parkos uz liepām un koka skulptūrām. Un tās ir absolūti ēdamas. Šogad sērpiepes ir guvušas lielu popularitāti savas plašās izplatības dēļ.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

☀️ #SēraPiepe #Sēnes #SēņuDraugi #ChickenOfTheWoods

Публикация от Sēņu Draugi 🍄 (@senu.draugi)

Esiet vērīgi!

Katru gadu policisti brīdina kluso medību cienītājus, ka dodoties sēņot uz mežu ir jāņem līdzi uzlādēts mobilais telefons, un būtu labi paņemt līdzi arī papildu bateriju.

Dodoties sēņot mugurā obligāti ir jāvelk spilgtas drēbes. Ja jūs ejat uz mežu maskēšanās tērpā, tad paņemiet līdzi atstarojošu vesti – ielieciet to grozā. Ja apmaldīsieties – uzvelciet mugurā, jūs uzreiz varēs saskatīt no liela attāluma. Apģērbties vajag nedaudz siltāk, nekā rāda laikapstākļi.

Гриб Пальцы Дьявола (Антурус Арчера)  - Sputnik Latvija
Sātana sēņu Latvijā nav, bet ir halucinogēnās

Sēņošanas laikā obligāti ir jāņem līdzi ne mazāk par litru ūdens un kompaktas kalorijām bagātas uzkodas – šokolāde, sauso pārslu batoniņi, žāvēti augļi.

Tāpat noderēs sērkociņi vai šķiltavas, lai iekurtu ugunskuru, kas neļauj nosalt un palīdzēs jūs atrast. Galvenais cilvēku bojāejas iemesls mežā ir hipotermija, jeb pakāpenisks ķermeņa temperatūras kritums.

Dodoties uz mežu obligāti ir jāņem līdzi svilpe. Cilvēkiem, kuri ir apmaldījušies un sāk kliegt mežā, pietiekami ātri nosēžas balss. Svilpe palīdzēs pietiekami skaļi paziņot savu atrašanās vietu.

Ziņu lente
0