Ušakovs atbildējis uz Iesalnieka izteikumiem par to, ka viņš esot svešs Latvijai

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības deputāts Jānis Iesalnieks strīdā sociālajos tīklos par Londonas mēru Sadiku Hānu, pie reizes pieminēja arī Rīgas bijušo mēru, Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu. Politiķis pievērsa uzmanību šim izlēcienam.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Pirms dažām dienām sociālos tīklus saviļņoja Saeimas deputāta no Nacionālās apvienības Jāņa Iesalnieka skandalozais izteikums par Londonas mēru Sadiku Hānu.

Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Par ko tas puika runā? Iesalnieka publikācija pārsteidza pat nacionālistus

Iesalnieks atklāja lasītājiem savu autoritatīvo viedokli par Hāna lēmumu organizēt pieminekļu revīziju pilsētā jautājumā par to, vai tie neatgādina vergu tirdzniecība, un secināja, ka tieši tā izskatās "rietumu civilizācijas beigas". Pēc Iesalnieka domām, acīmredzot, punktu pieliks tieši Sadiks Hāns, un tikai tāpēc, ka viņš ir "imigrants".

Te Iesalniekam ienāca prātā salīdzināt Londonas mēru ar Rīgas bijušo mēru, EP deputātu Nilu Ušakovu – ak, viņš esot tāds pats imigrants kā Sadiks, kurš ir tikpat "dzimis Londonā", kā Ušakovs - Latvijā.

Te jāpiebilst, ka "imigrants" Hāns ir dzimis Londonā, bet "imigrants" Nils – Rīgā.

Tomēr Iesalnieks nevēlējās pievērst uzmanību tādām finesēm un paziņoja, ka neasimilēti imigrantu pēcteči, ir un paliek imigranti, jo viņiem sveša pamatnācijas kultūra un sociālā atmiņa.

Nils Ušakovs nenoturējās un savā lapā Facebook komentēja NA deputāta izteikumus, – viņš paziņoja, ka ir ļoti apmierināts ar to, ka viņam nav nekā kopēja ar Iesalnieku.

"Tā ir liela laime – zināt, ka ar tādiem, kā Iesalnieks, man nav kopīgas sociālās atmiņas un nekad nebūs :) Lai visiem jauka piektdiena!" viņš uzrakstīja.
Ziņu lente
0