Politika

Žurnālisti ir neapmierināti: Saeima turpinās darbu attālināti

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании
Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdošie politiķi jau klātienes darba režīmā ne vienmēr labprāt tiekas ar medijiem, atzīmēja Latvijas žurnālisti.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Saeima un valdība pagaidām turpinās darbu attālināli, lai arī ārkārtējā situācija ir atcelta, vēsta Latvijas televīzija.

Saskaņā ar valdības lēmumu, jūnijā telpās vienlaikus var atrasties līdz 100 cilvēki, tāpēc deputātiem ir iespēja piedalīties sēdēs ierastajā režīmā. Tomēr, lai arī Saeimas ēkas ir slēgtas žurnālistiem, viņiem izdevies pamanīt, ka daudzi deputāti joprojām neierodas darba vietā.

Пересечение улиц Калькю, Бульвара Аспазияс, Бульвара Зигфрида Анны Мейровица и площади памятника Свободы - Sputnik Latvija
Latvijā atcelts ārkārtējās situācijas režīms. Kādi ierobežojumi paliek spēkā

Iepriekš Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) teica, ka vēlētos atgriezties pie diskusijām klātienē. Tomēr trešdien prezidijs nolēma saglabāt attālināto darbu, un 57 deputāti atbalstīja sēdes e-Saeimas platformā, par kuru opozīcija ir ļoti neapmierināta.

Iepriekš nodomu turpināt darbu attālinātā režīmā pauda arī Ministru kabinets.

Žurnālistus tāda situācija neapmierina: pēc viņu domām, politiķu izolācija var kaitēt sabiedrībai, jo nav iespējams saņemt pilnu informāciju, piemēram, par pieņemto lēmumu patiesajiem motīviem.

LTV žurnālists Matīss Arnicāns pats jau vairākkārt pārliecinājies, cik grūti ir dabūt interviju, pat ja deputāts ieradies Saeima. Aizvadītajā rudenī sociālos tīklos aplidoja video ieraksts, kurā redzams, kā tieslietu ministrs Jānis Bordāns vārda tiešā nozīmē bēga prom no LTV žurnālistes Anetes Bērtules.

Parlaments un valdība pagaidām turas pieklājības robežās, tomēr ilgi strādāt attālināti viņi nevarēs, uzskata politoloģe Iveta Kažoka.

Pēc viņas domām, ir neiespējami, ka deputāti bez ļoti nopietna pamata gandrīz pilnā sastāvā strādātu, kur pagadās. Jābūt nopietniem apstākļiem, kas attaisnotu tādu režīmu, jo tas patiešām nāk par ļaunu žurnālistu darbam, piezīmēja politoloģe.

Ziņu lente
0