Pentagons paziņojis, ka ASV neplāno palikt Sīrijā uz mūžīgiem laikiem

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasСитуация в населенном пункте ад-Дейр аш-Шаркий в Сирии
Ситуация в населенном пункте ад-Дейр аш-Шаркий в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 2014. gada ASV un to sabiedrotie organizē operāciju pret ISIS Sīrijā un Irākā, turklāt Sīrijā viņi ieradušies bez valsts oficiālās valdības atļaujas.

RĪGA, 12. jūnijs - Sputnik. ASV neplāno palikt Sīrijā uz mūžīgiem laikiem, tomēr bruņoto spēku izvešanas termiņi no Tuvo Austrumu valsts nav noteikti, paziņoja ASV bruņoto spēku Centrālā štāba (CNETCOM) komandieris ģenerālis Kenets Makenzijs, vēsta RIA Novosti.

"Es nezinu, cik ilgi mēs būsim Sīrijā, taču skaidrs, ka mēs nebūsim tur mūžīgi. Vienā brīdī mums būs jāaiziet. Tas būs politisks lēmums, un mēs esam gatavi izpildīt šo pavēli, kad tā tiks saņemta," paziņoja Makenzijs videokonferencē Tuvo Austrumu institūtā Vašingtonā.

Истребитель СУ-35 - Sputnik Latvija
Nevajag kļūt nekaunīgiem: Krievijas Su-35 sastapušas ASV spiegu pēc visiem noteikumiem

Kopš 2014. gada ASV un to sabiedrotie organizē operāciju pret ISIS (teroristisks grupējums, aizliegts Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs) Sīrijā un Irākā, turklāt Sīrijā viņi ieradušies bez valsts oficiālās valdības atļaujas. Valdība Damaskā viņu darbības uzskata par okupāciju. Pēc viņu domām, patiesais iemesls, kuru dēļ amerikāņu spēki uzturas valstī, ir naftas atradņu kontrole. To netieši atzīst arī ASV – savu klātbūtni tās pamato ar nepieciešamību kontrolēt atrades, kuru nestie ienākumi nonākt amerikāņu sabiedroto – Sīrijas kurdu – rokās. Viņus ASV uzskata par galveno spēku cīņā ar ISIS.

Ziņu lente
0