Latvija uzstāda jaunu rekordu gāzes lētuma ziņā: jaunie tarifi stājas spēkā no 1. jūlija

© Pixabay / stevepbГазовая плита
Газовая плита - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. jūlija Latvijā tiks noteikti rekordzemi gāzes tarifi: gāzes vērtības krituma iemesls jau ir zināms.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Saskaņā ar "Latvijas Gāze" preses relīzē publicēto informāciju, no 1. jūlija Latvijā tiks noteikta pēdējo 12 gadu laikā zemākie gāzes tarifi, vēsta Rus.lsm.lv.

Jaunie dabasgāzes tarifi mājsaimniecībām, atkarībā no patēriņa, būs par 6,7%-10,8% zemāki, salīdzinot ar pirmo pusgadi.

Ja mājsaimniecības gāzes patēriņš gadā sastāda līdz 250 kubikmetriem, tad gāzes cena samazināsies par 6,7%, jeb no 0,51671 eiro līdz 0,48227 eiro par kubikmetru.

Ja mājsaimniecība ar gāzi kurina māju un patērē no 500 līdz 25 000 kubikmetru gadā, tarifs samazināsies par 10,8%, jeb no 0,31806 eiro līdz 0,28362 eiro par kubikmetru.

Газовая плита - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvijā būtiski kritušās gāzes un elektrības cenas

Tarifa fiksēto daļu nemainīs, tā paliks līdzšinējā apmērā.

"Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis paziņoja, ka jaunie tarifi kļūs par zemākajiem pēdējo 12 gadu laikā.

Iepriekš ziņots, ka rekordzemas gāzes cenas Latvijā izveidojušās dažādu iemeslu dēļ. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītājs Rolands Irklis stāstīja, ka ierobežojumi, kas saistīti ar koronavīrusa pandēmiju, radījuši ietekmi uz patēriņa apjomu un cenām, taču noteicošā nozīme bijusi citiem faktoriem.

Par galveno faktoru Irklis nosauca klimatiskos apstākļus – siltā ziema, kas ļāva cilvēkiem mazāk kurināt un, attiecīgi, patērēt mazāk dabasgāzes.

Turklāt ietekmi radīja arī globāli procesi – Eiropas cenas, kuras uzrādīja rekordzemu līmeni.

Atgādināsim, ka iepriekš, pretēji opozīcijas ieteikumiem, valdība nav ieviesusi atvieglojumus komunālo pakalpojumu apmaksai, lai arī koronavīrusa krīzes rezultātā aizvien lielāks skaits cilvēku saskaras ar grūtībām un nevar segt tekošos izdevumus.

Ziņu lente
0