ES gatavo piedāvājumus ārējo robežu atvēršanas uzsākšanai no 1. jūlija

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Европейского союза
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attiecībā uz ES iekšējām robežām – visiem ierobežojumiem braucieniem Savienības robežu ietvaros ir jābūt atceltiem līdz jūnija beigām.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Eiropas Savienība grasās šonedēļ sagatavot piedāvājumus pakāpeniskai satiksmes ierobežojumu atcelšanai ar trešajām valstīm sākot no 1. jūlija, paziņoja Eiropas Savienības Augstākais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas lietās Žuzeps Borels, vēsta RIA Novosti.

"Šonedēļ kolēģija vēlreiz apspriedīs šos ierobežojumus un piedāvās pakāpenisku pieeju šo pasākumu atcelšanai no 1. jūlija," pastāstīja Eiropas diplomātijas vadītājs. Viņš paskaidroja, ka ES valstis cenšas izstrādāt kopēju pieeju, ko atbalstīs Eiropas Komisija.

Пассажиры соблюдают социальную дистанцию в автобусе международного аэропорта Загреба, Хорватия - Sputnik Latvija
Beļģijas ĀM paskaidroja, kādēļ ES nevar atrisināt robežu atvēršanas jautājumu

Attiecībā uz ES iekšējām robežām – visiem ierobežojumiem braucieniem Savienības robežu ietvaros ir jābūt atceltiem līdz jūnija beigām.

Aizritējušajā piektdienā videokonferences laikā lielākā daļa Eiropas iekšlietu ministru izteicās par ierobežojumu pagarināšanu uz ES ārējām robežām, kuri beidzas 15. jūnijā, vēl uz divām nedēļām.

Pārvietošanās ierobežojumi ES ietvaros un braucieniem ārpus Savienības sākotnēji tika ieviesti marta sākumā jaunā koronavīrusa izplatības fonā.

Ziņu lente
0