Politika

"Saskaņas" nākotne ir atkarīga no Burova: Skudra novērtēja spēku izkārtojumu Rīgā

© Foto : Latvijas Universitāte Политолог Оярс Скудра
Политолог Оярс Скудра - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņa" var neiegūt vairākumu Rīgas domē, pat ja uzvarēs vēlēšanas ar lielu izrāvienu, paskaidroja politologs Ojārs Skudra.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Saskaņā ar SKDS aptaujas datiem, galvaspilsētas domes ārkārtas vēlēšanās 22,4% rīdzinieku ir gatavi nobalsot par "Saskaņu", 10,3% - par "Attīstībai/Par!", 6,3% - par Nacionālo apvienību, 6% - par JKP, 5% - par "Jauno Vienotību", vēsta press.lv. Ievēlēšanai nepieciešamo 5% barjeru nepārvarētu Latvijas Krievu savienība (4,1%), "Gods kalpot Rīgai" (3,6%), ZZS (2%), KPV LV (1,4%) un "Alternatīva" (0,7%), liecina socioloģiskā pētījuma rezultāti.

Dalība aptaujā nenozīmē dalību vēlēšanās, uzsvēra politologs Ojārs Skudra.

"Viena lieta ir aptaujāto procents, bet otra – kas ies uz vēlēšanām un nobalsos. Šie procenti var krasi atšķirties. Protams, situācija vēl mainīsies, sevišķi vairuma aizliegumu atcelšanas fonā, kad drīkstēs rīkot priekšvēlēšanu pasākumus un tikšanās ar vēlētājiem," pateica Skudra Sputnik Latvija.

Eksperts uzskata, ka partijai "Gods kalpot Rīgai" izdosies pārvarēt 5% barjeru gaidāmajās vēlēšanās.

"Domāju, ka Burova partija iegūs 5%. Ja pēkšņi tas nenotiek, "Saskaņa" vienatnē neiegūs vairākumu. Jautājums, vai GKR un "Saskaņa" grasās veidot vairākumu Rīgas domē, ir viens no centrālajiem priekšvēlēšanu kampaņā. No tā daudz kas ir atkarīgs. Var izrādīties, ka Burovam būs tā saucamā zelta akcija, un vairākums būs atkarīgs no tā, kurš to atbalstīs," paskaidroja Skudra.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas ir plānots sarīkot 29. augustā. Pašreizējo Rīgas kampaņu jau dēvē par visneparastāko: vēlēšanu datums jau trīs reizes tika pārcelts, savukārt balsošana koronavīrusa apstākļos notiks kopā ar bargu sanitāro pasākumu ievērošanu – Centrālā vēlēšanu komisija brīdinājusi vēlētājus par nepieciešamību sargāt elpošanas orgānus apmeklējot vēlēšanu iecirkni.

Скудра назвал условие большинства в Рижской думе для "Согласия"
Ziņu lente
0