Lielākā daļa dīkstāves pabalsta saņēmēju neatgriezīsies darbā

© Foto : pixabayДевушка с ноутбуком
Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visbiežāk darbu zaudējuši augsti kvalificēti speciālisti ar augstāko izglītību, ātri atgriezties darbavietās viņi nevarēs.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Jau tagad var izteikt pieņēmumu, ka lielākā daļa dīkstāves pabalsta saņēmēju neatgriezīsies līdzšinējā darbavietā, sacīja telekanāla TV3 raidījumā "900 sekundes" Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

"Minētā krīze ir atšķirīga, jo bezdarba līmenis ļoti strauji palielinājās Rīgā un Pierīgas reģionā, darbu visbiežāk zaudēja cilvēki ar augstāko izglītību un personas, kuriem bija labāk apmaksāti un augstākās kvalifikācijas darbi. Tomēr jau tagad varam pieļaut, ka liela daļa cilvēku, kuri saņem dīkstāves pabalstus, varētu neatgriezties savās iepriekšējās darbavietās," sacīja Simsone.

Подростки идут по парку в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Lēmums pieņemts: NVA ļaus skolēniem piepelnīties vasarā

Pēc viņas teiktā, šobrīd, salīdzinājumā ar aprīli, kad strauji auga bezdarbnieku skaits, to reģistrācijas temps ir ievērojami krities. Tomēr skaidrāk situācija būs redzama rudenī, kad tiks apkopoti visi dati.

Maija beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā sastādīja 8,4% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. Kopumā maija beigās bezdarbnieka statuss bija 76 440 cilvēkiem. Salīdzinot ar marta sākumu, kad Latvijā vēl nebija stājies spēkā ārkārtējās situācijas režīms saistībā ar koronavīrusa epidēmiju, bezdarbnieku skaits pieaudzis par 18 193 cilvēkiem.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Saeima ar balsu vairākumu noraidīja opozīcijas deputātu priekšlikumu piešķirt dīkstāves pabalstu visiem, kas pēc tā ir vērsies krīzes laikā. Šonedēļ tika pieņemts likums par Covid-19 izplatības seku pārvarēšanu, saskaņā ar kuru, izņemot pārējo, dīkstāves pabalsti tiks maksāti līdz šī gada beigām.

Ziņu lente
0