Latvijā miris vēl viens pacients ar Covid-19

© Sputnik / Sergey MelkonovЗнак "Биоугроза" в Латвийском центре инфектологии
Знак Биоугроза в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā samazinās koronavīrusa testu skaits, diennakts laikā nav atklāts neviens inficēšanās gadījums.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Pēdējās diennakts laikā Latvijā ir veikti 662 koronavīrusa testi, jauni inficēšanās gadījumi nav atklāti. Miris viens pacients ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta datiem, mirušais piederēja pie vecuma grupas 85-90 gadi, viņam bijušais vairākas hroniskas slimības.

Kopumā kopš vīrusa izplatības sākuma Latvijā ir veikti 118 322 Covid-19 izmeklējumi, atklāti 1088 inficētie, 781 izveseļojās, 26 miruši.

Pēdējās diennakts laikā slimnīcās nav nonācis neviens pacients ar Covid-19. Kopumā stacionāros atrodas 11 pacienti ar koronavīrusu, sešiem no viņiem slimības gaita ir vidēji smaga, pieci atrodas smagā stāvoklī. No stacionāriem izrakstīti 166 pacienti.

Iepriekš ziņots, ka pirmo reizi Latvijā Covid-19 tika reģistrēts Ciblas novadā.

Atgādināsim, ka 9. jūnijā Latvijā beigsies ārkārtējās situācijas režīms.

Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Latvijā palielinājies Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits

No 10. jūnija Latvijas iedzīvotājiem atļaus pulcēties līdz 100 cilvēkiem iekštelpās. Un līdz 300 cilvēkiem varēs pulcēties pasākumos ārpustelpās.

Pēc ārkārtējās situācijas režīma beigām tiks atļauti sporta pasākumi līdz 30 cilvēkiem, pieaugušo izglītība līdz 50 cilvēkiem, ievērojot higiēnas protokolu, un bērnu nometnes. Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs pie viena galda drīkstēs sēdēt līdz 8 cilvēkiem, ievērojot savstarpēju distanci.

Prasība nēsāt sejas maskas sabiedriskajā transportā paliek spēkā. Arī sociālo distancēšanos vēl kādu laiku nāksies ievērot.

Ziņu lente
0