VDD pauž interesi par protestiem ASV: tiek pētītas publikācijas sociālajos tīklos

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальные сети
Социальные сети - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija tomēr izrādījusi interesi par protestiem ASV, precīzāk sakot, to izrādījis Valsts drošības dienests: tur metušies meklēt rasismu Internetā.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Kamēr ASV plosījās protesta akcijas, kuras izcēlās pēc afroamerikāņa Džordža Floida bojāejas Mineapolisā, Latvija demonstrēja manāmu dīkstāvi un nekādā veidā nekomentēja notiekošo "labāko draugu" un "tuvāko sabiedroto" zemē.

В США продолжаются протесты - Sputnik Latvija
Viedoklis
Amerikai piedāvā izvēlēties starp rasismu un anarhiju

Taču tagad sarosījies Latvijas Valsts drošības dienests (VDD). Kļuvis zināms, ka rasistisku komentāru meklējumu nolūkos specdienests pārbauda sociālos tīklus, vēsta Rus.lsm.lv.

Un komentāri, kuri rada specdienestam aizdomas, ir atradušies. "Atsevišķos ierakstos" VDD saskatījis "nacionālā, etniskā un rasu naida kurināšanu". Tagad atliek tikai gaidīt detaļas, kuras pagaidām netiek atklātas.

Iepriekš ziņots, ka kamēr Latvijas varasiestādes klusēja, pie Brīvības pieminekļa Rīgā izgāja jaunieši ar plakātiem "Rasisms ir Latvijas problēma".

Piektdien, 5. jūnijā, notika jauniešu organizācijas ProtestsYouth pikets, kura nolēma atbalstīt protestējošos amerikāņus ar akciju, kas pāršalkusi visu pasauli ar lozungu Black Lives Matter.

Atgādināsim, ka policisti Mineapolisā aizturēja Džordžu Floidu, ko turēja aizdomās par viltotu banknošu izmantošanu veikalā, uzlika viņam rokudzelžus, nogāza un trijatā piespieda pie zemes, turklāt viens no viņiem uzmina viņam ar ceļgalu uz kakla. Floids vairākas reizes iesaucās, ka viņam trūkst elpas, pēc tam norima. Vēlāk vīrietis mira reanimācijā.

Šis nāves gadījums sadusmoja cilvēkus, sākās protesti un grautiņi. Pēc nekārtību sākuma četri policisti tika atlaisti, viens no viņiem apsūdzēts slepkavībā neuzmanības dēļ. Tomēr demonstrācijas turpinās.

Sestajā jūnijā Vašingtonā notika vairāku tūkstošu cilvēku mītiņš pret rasismu un policijas vardarbību.

Savukārt svētdien, 7. jūnijā, ASV prezidents Donalds Tramps apziņoja savā Twitter mikroblogā, ka ir izdevies ieviest kārtību protestos Vašingtonā un viņš deva pavēli izvest nacionālo gvardi no galvaspilsētas. Tiesa, prezidents godīgi atzīmēja, ka kareivjus nepieciešamības gadījumā var atgriezt.

Vērts atzīmēt, ka Džordžu Floidu, kurš samaksāja tik augstu cenu par to, ka centās norēķināties veikalā ar viltotām banknotēm, apbedīja zelta zārkā.

Ziņu lente
0