Eksperts pastāstīja, vai viedtālruņos ir jāinstalē antivīruss

© Sputnik / Константин Родиков / Pāriet pie mediju bankasМобильный телефон
Мобильный телефон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja jūsu viedtālrunis strādā uz operatīvās sistēmas iOS bāzes, tas ir mazāk pakļauts hakeru uzbrukumiem, nekā aparāts, kurš strādā uz OS Android bāzes.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Apdomāt jautājumu par antivīrusa lietotnes instalēšanu viedtālrunī pirmām kārtām vajadzētu tad, ja jūsu aparāts darbojas uz OS Android bāzes, kuru izstrādājusi Google. Atšķirībā no iOS, šī sistēma ir daudz vairāk pakļauta hakeru uzbrukumiem, pastāstīja aģentūrai "Prime" Finanšu un investīciju vadības akadēmijas IT eksperts Aleksejs Kričevskis, vēsta RIA Novosti.

Iphone - Sputnik Latvija
Nosaukti visbiežāk lūstošie viedtālruņi

"Tā ir atvērta operatīvā sistēma. To izmanto visi viedtālruņu ražotāji, izņemot Apple. ASV korporācija pakāpeniski zaudē viedtālruņu tirgus daļu, un arvien vairāk ierīču pasaulē darbojas uz Android bāzes. Tas sniedz vairāk iespēju hakeru un krāpnieku darbībai, un vairāk darba antivīrusu izstrādātājiem," sacīja viņš.

Neraugoties uz to, ka pašai kompānijai Google ir savs antivīruss, un Google Chrome Interneta pārlūkprogrammā ir iebūvēta aizsardzība, turklāt gan viedtālruņiem, gan citām ierīcēm, šeit viennozīmīgi nebūs lieki parūpēties par papildu antivīrusu programmas instalēšanu.

"Ja runājam par bezmaksas programmām, tad vislielākā popularitāte ir Avast un vairums atsauksmju par to ir pozitīvas. Maksas sistēmu vidū uzmanību ir vērts pievērts Eset NOD un Kaspersky. Turklāt otrā no norādītajām ražo paketes klēpjdatoriem un viedtālruņiem, kas izmaksā nedaudz lētāk, nekā pērkot atsevišķi," iesaka eksperts.

Ziņu lente
0