Audi par 2300 eiro un GAZ par 115: "Latvijas Dzelzceļš" izpārdod mašīnas

© Sputnik / Sergey MelkonovГосударственное акционерное общество "Latvijas dzelzceļš"
Государственное акционерное общество Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas Dzelzceļš" kravu plūsmas samazināšanās fonā samazina investīcijas, darbinieku skaitu un izpārdod īpašumu.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. "Latvijas Dzelzceļš" izsolē pārdod 46 automobiļus, vēstīts oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis. Elektroniskā izsole notiek šodien, 8. jūnijā.

Железнодорожный переезд - Sputnik Latvija
Nav brigāžu – nav atpūtas nama: LDz atlaiž darbiniekus un pārdod nekustamo īpašumu

Tā, piemēram, LDz plāno pārdot 1999. gada izlaiduma automobili GAZ 2705, kurš, kā tiek norādīts, atrodas sliktā stāvoklī. Sākumcena – vien 115 eiro.

Visaugstākā sākumcena – 2315 eiro – ir noteikta 2007. gada mašīnai Audi A8L. Tiek ziņots, ka automobilis atrodas labā stāvoklī.

Maksa par dalību katras automašīnas izsolē sastāda 20 eiro.

Iepriekš vēstīts, ka LDz apgrozījums pērn krities par 7,5% salīdzinājumā ar 2018. gadu un sasniedzis 337,645 milj. eiro. Koncerna zaudējumi sasniedza 9,328 milj. eiro, salīdzinājumā ar peļņu 14,408 milj. eiro apmēra gadu iepriekš. Pērn pa dzelzceļu pārvadāti 41,49 milj. tonnu kravu, par 7,77 milj. tonnu, jeb 15,8% mazāk nekā 2018. gadā. 79,4% šī apjoma sastādīja importa pārvadājumi (32,949 milj. tonnu), par 18,6% mazāk, nekā 2018. gadā. Lielāko daļu kravu plūsmas pa Latvijas dzelzceļu veido partneri no Krievijas – 70,4% pārvadājumu.

"Latvijas Dzelzceļa" ienākumi šogad sarukuši tik lielā mērā, ka nesedz izdevumus. Tāpēc izņēmums finansiālā līdzsvara nodrošināšanas labad pieprasa piešķirt no valsts budžeta 25 milj. eiro. vēl 15,8 milj. eiro nepieciešami sabiedriskā transporta pakalpojumu izdevumu kompensācijai, informēja LDz.

"Latvijas Dzelzceļš" pārskatījis arī plānoto un uzsākto projektu īstenošanas iespējas, kas tiek finansēti no ES struktūrfondiem. Kompānija nolēmusi atteikties no dzelzceļa elektrifikācijas projekta. To bija plānots īstenot saiknē ar Daugavpils stacijas pieņemšanas parka un tā piebraucamo ceļu attīstības projektu.

Вывеска Латвийская железная дорога - Sputnik Latvija
Bez kravām viņu darbs nav vajadzīgs: Latvijas dzelzceļš atlaidis 1000 darbiniekus

Tāpat "Latvijas Dzelzceļš" informēja, ka līdz šī gada beigām tiks atlaisti 1500 darbinieki – ceturtā daļa uzņēmuma personāla.

Koncernu veido seši meitasuzņēmumi: uzņēmums "LatRailNet" nosaka infrastruktūras ekspluatācijas maksu un sadala dzelzceļa jaudas; "LDz cargo" nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos kravu pārvadājumus, "LDz infrastruktūra" nodarbojas ar infrastruktūras būvdarbiem un apkopi; "LDz ritošā sastāva serviss" nodarbojas ar ritošā sastāva remontu un uzturēšanu, "LDz apsardze" atbild par drošību, bet "LDz loģistika" – par loģistiku.

Ziņu lente
0