Politika

Maskavā paziņoja par atbildes pasākumiem sakarā ar diplomātu izraidīšanu no Čehijas

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par atbildes pasākumiem iepriekš paziņoja Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Sergejs Nariškins, kurš visu šo stāstu nosauca par zemisku provokāciju.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Maskavas atbilde uz Krievijas diplomātu izraidīšanu no Prāgas būs līdzvērtīga, paziņoja KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Piektdien Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs, atsaucoties uz vietējiem specdienestiem paziņoja, ka valdība pieņēmusi lēmumu par divu KF diplomātu izraidīšanu no valsts, kas saistīts ar to, kā Krievijas diplomāts it kā ieveda Čehijā indīgo ricīnu. Izsūtītajiem darbiniekiem noteikts pamest Čehiju 48 stundu laikā.

"Mēs sniedzām komentāru, oficiālu paziņojumu, pateicām, kvalificējām to kā nedraudzīgu, vispār, nekaunīgu rīcību. Nepieklājīgu rīcību. Bet, protams, būs arī atbildes pasākumi. Taču pats galvenais, ka tie būs ne tikai atbildes, līdzvērtīgi vai simetriski pasākumi, bet, protams, tas viss tiks ņemt vērā kursa veidošanā attiecībā uz šo valsti. Cits lēmums nevar būt," sacīja Zaharova YouTube kanāla "Соловьев LIVE" ēterā.

Города мира. Прага - Sputnik Latvija
Čehija izsūta divus Krievijas diplomātus "ricīna lietas" dēļ. Krievijas reakcija

Pēc viņas sacītā, Čehijas varasiestādes mērķtiecīgi radījuši triecienu virknei Krievijas un Čehijas sadarbības virzienu. Viņa atgādināja situāciju ar pieminekļa maršalam Koņevam nojaukšanu Uzvaras 75. gadadienas gadā.

"Visi šie mīti attiecībā uz kaut kādām indēm, kuras it kā ieveduši Krievijas ārvalstu iestāžu pārstāvji, un daudz dažādu citu lietu ir netikli, vulgāri, riebīgi," sacīja viņa.

Zaharova pievērsa uzmanību, ka ilgus gadus Maskava veidojusi labas attiecības ar Prāgu, kas nevarēja iepatikties tās NATO "vecākajam biedram".

Iepriekš Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins paziņoja, ka lēmums par Krievijas diplomātu izraidīšanu ir zemiska un nelietīga provokācija no Čehijas varasiestāžu puses. Tāpat viņš paziņoja, ka, protams, sekos atbildes pasākumi.

Ziņu lente
0