Politologs pastāstīja, kas notiks ar ASV jebkādā militārā sadursmē ar Krieviju

CC BY-SA 4.0 / Mark Nakoykher / Яков Кедми в Московском Доме КнигиИзраильский политик Яков Кедми в Москве
Израильский политик Яков Кедми в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV un Krievijas konflikts nekādos apstākļos neattīstīsies kā konvencionāla "tanku divīziju darbību" apmaiņa.

RĪGA, 4. jūnijs – Sputnik. ASV baidās no jebkādas militāras sadursmes ar Krieviju, jo zina, ka tai nekavējoties sekos kodoltrieciens, paziņoja militāri politiskais eksperts Jakovs Kedmi, stāsta portāls Rueconomics.

Analītiķis konstatēja, ka Pentagona atjaunotā kodoldoktrīna, kas tika pieņemta 2018.gadā, pieļauj ierobežotu kodolieroču pielietojumu ar mērķi panākt lūzumu konvencionālā konfliktā. Tā attiecas uz jebkuru valsti, izņemot Krieviju. Tāpat ASV diezin vai izšķirsies par uzbrukumu Ķīnai, jo to atbalstīs Maskava.

Военные учения Saber Strike 2017 - Sputnik Latvija
NATO paskaidroja Krievijai, kāpēc apmāca karavīrus pandēmijas laikā

Jakovs Kedmi salīdzināja ASV armijas kodolprincipu ar loteriju valstīm, kam nav iespēju iznīcināt ASV. Tomēr, viņā atgādināja, vienīgā valsts, kas spēj noslaucīt Savienotās Valstis no Zemes virsmas, bija un joprojām ir Krievija.

"Stāvoklis ASV un Krievijas starpā ir tāds, ka jebkurš uzbrukums, jebkādi no Krievijas viedokļa agresīvi amerikāņu armijas soļi pret Krieviju tiks sastapti ar stratēģisko kodoltermisko triecienu. Tātad tas neder," paskaidroja Kedmi.

ASV un Krievijas konflikts nekādos apstākļos neattīstīsies kā konvencionāla "tanku divīziju darbību" apmaiņa, uzsvēra eksperts Iton TV ēterā. Kedmi norādīja, ka ASV var pielietot spēku tikai pret valstīm, kuru rīcībā nav kodolieroču un kas nespēj atbildēt ar pilna mēroga triecienu ASV teritorijā. Kā piemēru analītiķis minēja Irānu, - vēl joprojām ir zināmas šaubas par to, vai valsts rīcībā ir kodolieroči.

Iepriekš Kedmi paziņoja, ka Krievija var iznīcināt ASV, ja tās nolems ar militāru spēku izrēķināties ar Ķīnu. Eksperts ir pārliecināts – sadursme ar Ķīnu neizbēgami novedīs pie Amerikas sadursmes ar Krievijas militāro spēku, un tas ir zināms visiem, arī Vašingtonai.

Ziņu lente
0