Turcijas pludmalēs aizliegs smēķēt cigaretes un ūdenspīpes

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasШезлонги на пляже курорта Кемер в Турции
Шезлонги на пляже курорта Кемер в Турции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunievedums ir saistīts tai skaitā ar to, ka, novācot izsmēķus, apkopējiem nāktos tos aiztikt, un tas ir papildu risks.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. No 1. jūnija Turcijā oficiāli tiek atvērti parki, kafejnīcas, restorāni, baseini un pludmales, taču tie strādās pēc jauniem noteikumiem, vēsta RIA Novosti.

Vislielāko Antālijas pludmali Konjaalti rajonā, kura ir vairāk nekā 6 kilometrus gara, sāka iekārtot četru dienu komandantstundas laikā, kura noslēdzās 27. maijā.

Бунгало - Sputnik Latvija
Eksperts: pēc pandēmijas cilvēki baidīsies plānot ceļojumus iepriekš

Sauļošanās krēslus uzstādīs, ņemot vērā 9 kvadrātmetru platību uz vienu ģimeni. Pēc katra tūrista tās dezinficēs, taču vietai ir jāpaliek brīvai ne mazāk par 20 minūtēm. Sauļoties uz saviem dvieļiem un kur gribas atpūtniekiem aizliegs.

Arī smēķēt pludmalē tagad nedrīkstēs. Jaunievedums ir saistīts tai skaitā ar to, ka, novācot izsmēķus, apkopējiem nāktos tos aiztikt, un tas ir papildu risks. Tiesa, aizliegums skāris arī ūdenspīpes.

Informācijas par to, kādi ūdens sporta veidi būs pieejami, pagaidām nav. Pašlaik ir atjaunoti tikai jūras izbraucieni.

Turcijas viesnīcas, kuras ir izgājušas antikoronavīrusa sertifikāciju, var atvērties jūnijā, taču lēmums paliek īpašnieku pārziņā. Starptautiskie reisi tiks atjaunoti pakāpeniski.

Ziņu lente
0