"Nemirstīgais pulks" noslēdza virtuālo gājienu

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasОнлайн-трансляция акции "Бессмертный полк"
Онлайн-трансляция акции Бессмертный полк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Akcijas "Nemirstīgais pulks tiešsaistē" translāciju 20 dienu laikā visā pasaulē noskatījās aptuveni 25 miljoni cilvēku.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Divdesmit dienas ilgusī akcija "Nemirstīgais pulks tiešsaistē" noslēdzās piektdien, 29. maijā, paziņoja virtuālā gājiena organizatori.

Akcija "Nemirstīgais pulks", kas vieno miljoniem cilvēku visā pasaulē, šogad koronavīrusa izplatības draudu dēļ pirmo reizi notika tiešsaistes formātā. Dalībai projektā iesūtīti aptuveni trīs miljoni pieteikumu. Divdesmit dienu laikā gājiena translāciju visā pasaulē noskatījās aptuveni 25 miljoni cilvēku.

"Galvenais iemesls tam, ko mēs darām, ir cilvēku apvienošanās. Lai netiktu pārtraukta dzīvā laiku saikne, lai nekad neaiziet piemiņa par kritušajiem kareivjiem, lai parādītu, ka uzvarēt mēs varējām un varēsim tikai kopā. Tas, kā cilvēki atsaucās, kārtējo reizi parādīja, ka mīlestība pret veterāniem, pret mūsu varoņiem-uzvarētājiem ir dzīva, nekur nav zudusi, ka mēs visi esam bijuši un turpinām būt Lielās Uzvaras mantinieki," sacīja Vasīlijs Lanovojs.

PSRS Tautas skatuves mākslinieks, KF Darba varonis ir Viskrievijas sabiedriskās pilsoņu patriotiskās kustības "Krievijas Nemirstīgais pulks" Centrālā štāba līdzpriekšsēdētājs.

Бессмертный полк онлайн - Sputnik Latvija
Translācijai "Nemirstīgais pulks tiešsaistē" ir vairāk nekā 20 miljoni skatījumu

Virtuālā gājiena translācija gandrīz trīs nedēļas notika "Krievijas Nemirstīgā pulka" mājaslapā polkrf.ru un Starptautiskā "Nemirstīgā pulka" mājaslapā polk.press, kā arī sociālajos tīklos VK un Odnoklassniki un tiešsaistes kinoteātrī Okko. Vislielāko popularitāti dalībniekiem akcija guva tieši sociālajos tīklos.

Katrs, kurš iesniedza pieteikumu "Nemirstīgais pulks tiešsaistē", saņēma paziņojumu par to, kurā laikā viņš var ieraudzīt savu varoni tiešsaistes gājienā. Līdz 31. maijam translācijas lapās ir iespēja atgriezties pie meklētās dienas un laika.

No 1. jūnija dalībnieku dati būs pieejami resursā "Atmiņas banka". Portāla privātajā profilā varēs papildināt sava veterāna stāstu, kā arī atrast informāciju par viņa kaujas vietām vai pulka biedriem.

Ziņu lente
0