Latvijā tikai viens jauns Covid-19 inficēšanās gadījums

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasВрач в защитном костюме
Врач в защитном костюме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā diennaktī tika veikti 1234 testi un tikai viens no tiem uzrādīja inficēšanos ar koronavīrusu.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, Latvijā diennakts laikā ir atklāts tikai viens jauns Covid-19 inficēšanās gadījums. Diennakts laikā veikti 1234 testi.

Viens cilvēks ar diagnosticētu Covid-19 tika ievietots slimnīcā.

Latvijas slimnīcās šobrīd ārstējas 18 pacienti ar Covid-19, 3 no viņiem ir smaga slimības gaita.

Visā epidēmijas laikā Latvijā ir veikti jau 108 174 testi. Pozitīvi izrādījās 1065, 24 cilvēki ar Covid-19 diagnozi ir miruši, 745 cilvēki izslimoja un izveseļojās, 155 pacienti izgāja ārstēšanos slimnīcā un tika izrakstīti ar pozitīvu dinamiku.

Piektdien, 29. maijā, Latvijā tika palaista bezmaksas viedtālruņu lietotne Apturi Covid, kura izseko kontaktus ar inficētiem ar koronavīrusu.

Lietotne informē visus, kas kontaktējis ar inficēto ar Covid-19 ilgāk par 15 minūtēm, taču inficēto vārdi un adreses netiek atklāti.

Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji metušies meklēt ar Covid-19 inficējušos ar jaunās lietotnes palīdzību

Mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefotns" (LMT) preses sekretāre Elīna Līdere paziņoja, ka Apturi Covid pirmajā iznākšanas dienā Latvijā guva neiedomājamu popularitāti App Store un Google Play.

Vērts pievērst uzmanību tam, ka, pat ja atklāts ir tikai viens koronavīrusa inficēšanās gadījums, priecāties ir pāragri. Tā Latvijā jau ir noticis, taču pēcāk noskaidrojās, ka tika veikts pārāk maz testu, vai nākamajā dienā saslimšanas uzliesmojums pārspēja visus rekordus.

Ziņu lente
0