Latvijas iedzīvotāji metušies meklēt ar Covid-19 inficējušos ar jaunās lietotnes palīdzību

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании
Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viedtālruņu lietotne Apturi Covid jau pirmajā palaišanas dienā kļuva par populārāko lejupielādēto lietotni Latvijā gan App Store, gan Google Play.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Piektdien, 29. maijā, Latvijā tika palaista bezmaksas viedtālruņu lietotne Apturi Covid, kas izseko kontaktus ar inficētiem ar koronavīrusu.

Lietotne informē visus, kas kontaktējis ar inficēto ar Covid-19 ilgāk par 15 minūtēm, taču inficēto vārdi un adreses netiek atklāti.

Par to, ka Apturi Covid pirmajā palaišanas dienā guva neiedomājamu popularitāti App Store un Google Play Latvijas segmentā, paziņoja mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) preses sekretāre Elīna Līdere.

Tiesa, precīzu lietotāju skaitu, kas lejupielādējuši lietotni, Līdere nespēja nosaukt.

Zināms, ka lietotni jau ir lejupielādējis un instalējis savā viedtālrunī Latvijas prezidents Egils Levits.

Atgādināsim, ka lietotne ir pieejama lejupielādēšanai par brīvu. Turklāt Apturi Covid neievāc GPS datus un neizseko lietotājus. Viedtālruņi ar instalētu lietotni dalās ar informāciju ar Bluetooth palīdzību.

Analoģiskas viedtālruņu lietotnes jau darbojas citās valstīs. Lietuvā šāda lietotne saucas Karantinas.

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis paziņoja, ka Eiropas Savienībai ir jāizveido vienota mobilā lietotne pilsoņu pārvietošanās vērošanai. Savukārt tiem, kas nevēlēsies to izmantot, būs jāievēro noteikti ierobežojumi.

Ziņu lente
0