Austrijā mīkstinās ar koronavīrusu saistītos ierobežojumus

© Sputnik / Екатерина Штукина / Pāriet pie mediju bankasКанцлер Австрии Себастьян Курц
Канцлер Австрии Себастьян Курц - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija ar infekcijas izplatību valstī tiek kontrolēta, jaunu inficēšanās gadījumu ir ļoti maz, tādēļ valdība nolēmusi sākt mīkstināt profilakses pasākumus.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Austrijas varasiestādes no 15. jūnija mīkstinās koronavīrusa izplatības novēršanas profilakses pasākumus, tai skaitā obligāto sejas masku nēsāšanas režīmu, paziņoja piektdien Austrijas kanclers Sebastjans Kurcs, vēsta RIA Novosti.

Kurcs atzīmēja, ka situācija ar infekcijas izplatību valstī tiek kontrolēta, jaunu inficēšanās gadījumu ir ļoti maz, tādēļ valdība nolēmusi sākt mīkstināt profilakses pasākumus dažās jomās.

Продажа медицинских масок в аптеках - Sputnik Latvija
Virusologs nosauca pasākumus, kuri saglabāsies arī pēc pašizolācijas mīkstināšanas

"No 15. jūnija deguna un mutes aizsegi būs jānēsā tikai trīs gadījumos: sabiedriskajā transportā, veselības aprūpes nozarē, tai skaitā aptiekās, un pakalpojumu nozares uzņēmumos, kur nav iespējams ievērot minimālo distanci. Piemēram, frizieriem un sabiedriskās ēdināšanas nozares darbiniekiem. Skolās, tirdzniecības nozarē, sabiedriskās ēdināšanas un tūrisma iestāžu klientiem sejas maska nebūs jānēsā," paziņoja preses konferencē Kurcs.

Kopš 14. aprīļa Austrija sākusi mīkstināt koronavīrusa dēļ ieviestos ierobežojošos pasākumus ar divu nedēļu soli. Kārtējais posms iestājies 29. maijā, kad kopā ar viesnīcām atļauts atvērt fitnesa centrus un citus sporta klubus, kā arī tiek pieļauta pasākumu rīkošana ar dalībnieku skaitu līdz 100 cilvēkiem.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti vairāk nekā 6 miljoni saslimšanas gadījumu, vairāk nekā 367 tūkstoši ir miruši, izveseļojušies, vairāk nekā 2,6 miljoni cilvēku.

Ziņu lente
0