Tūrisma glābšanai Latvijā ir nepieciešamas oriģinālas idejas

© Sputnik / Sergey MelkonovТуристы фотографируются с участниками фестиваля Майский граф - 2018 в Риге
Туристы фотографируются с участниками фестиваля Майский граф - 2018 в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas tūrisma nozare ir sabrukusi Covid-19 dēļ, un tagad tās atjaunošanai būs nepieciešami nestandarta risinājumi. Padomājiet, vai jums ir šādi risinājumi, aicina Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītājs Jānis Jenzis.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītājs un Latvijas Restorānu biedrības vadītājs Jānis Jenzis radio Baltkom intervijā neslēpa, ka Latvijas tūrisma nozarē ir nopietnas problēmas.

Taču šo nozari ir iespējams glābt, tikai šim nolūkam ir nepieciešama nestandarta pieeja.

Ir nepieciešamas oriģinālas idejas, uzskata Jenzis un aicina visus, kam tādas ir, ziņot par tām Tūrisma attīstības birojam. Savukārt finansēt šīs idejas, pēc Jenža domām, var gan no Rīgas budžeta, gan no Valsts kases.

Багаж - Sputnik Latvija
Arodbiedrības: pēc robežu atvēršanas desmitiem tūkstošu cilvēku var pamest valsti

Tāpat Jenzis pastāstīja, ka tiek pat plānots sarīkot oriģinālu ideju hakatonu, lai savāktu pēc iespējas vairāk ideju. Hakatona laikā dažādu nozaru speciālisti kopā risina kaut kādu problēmu noteiktā laika garumā.

Iepriekš Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas prezidente Inga Kavaca pastāstīja, ka finanšu situācija nozarē ir smaga, taču pagaidām neviena tūrisma kompānija Latvijā nav paziņojusi par darbības apturēšanu.

Pēc viņas sacītā, kas būs tālāk – tas ir atkarīgs no tā, cik ātri braucieni tiks atjaunoti pilnā apjomā. Kolīdz kļūs iespējami lidojumi un tiks atvērtas robežas, tūrisma operatori ir gatavi sniegt pakalpojumus un plāno sarīkot visus sezonas sākumā ieplānotos ceļojumus.

Kavaca atzīmēja, ka tūrisma nozare atdzims pakāpeniski. Sākumā cilvēki ceļos apkārt Latvijai, pavadot dažas dienas viesnīcās un viesu namos, kas atbalstīs vietējo ekonomiku. Tagad, kad tika atvērtas robežas starp Baltijas valstīm, kļūs iespējami ceļojumi uz Igauniju un Lietuvu. Pēcāk tiks atvērtas ES iekšējās robežas un ceļot varēs apkārt visai tās teritorijai. Un par pēdējo posmu kļūs braucieni ārpus ES robežām.

Ziņu lente
0