Polija atver robežas: atļauti tranzītbraucieni

© AP Photo / Sebastian KahnertМужчине измеряют температуру тела на пограничном пункте Згожелец, Польша
Мужчине измеряют температуру тела на пограничном пункте Згожелец, Польша - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polija atļāvusi šķērsot valsti ES, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices pilsoņiem tranzītbraucienā, taču ar zināmu nosacījumu ievērošanu.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Latvijas ĀM paziņoja, ka Polijas ĀM ceturtdien, 21. maijā, pieņēma lēmumu, ka valstī drīkst iebraukt ES, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices pilsoņi, taču valsts teritorijā viņi drīkst atrasties ne ilgāk par 12 stundām, raksta Lsm.lv.

Tāpat valstī ir atļauts iebraukt tās pilsoņiem, kuri izrādījās ārzemēs, viņu precētajiem un bērniem, ārzemniekiem ar Poļa karti (Karta Polaka), ārzemju diplomātiem un viņu ģimenes locekļiem, ārzemniekiem ar Polijas uzturēšanās atļauju, ārzemniekiem ar darba atļauju Polijā, ārzemniekiem, kuri nodarbojas ar preču un pasažieru pārvadājumiem, skolēniem un studentiem, kuri mācās Polijā.

Pārbaudes uz robežām, kuras tika ieviestas 15. martā, paliek spēkā līdz 12. jūnijam.

Человек с флагом Болгарии, архивное фото - Sputnik Latvija
Bulgārija atvērusi robežu visiem ES pilsoņiem

Pašlaik Polijā ir reģistrēti vairāk nekā 20 tūkstoši Covid-19 gadījumu, miruši 993 pacienti, izveseļojušies gandrīz 9 tūkstoši.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka no 15. maija tika atjaunoti gaisa, jūras, autobusu un dzelzceļa pārvadājumi starp Latviju, Lietuvu un Igauniju. Bez ierobežojumiem Baltijā varēs pārvietoties šo valstu iedzīvotāji un personas ar uzturēšanās atļauju.

Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kā arī ārzemniekiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā nav apmeklējuši citas valstis, izņemot Lietuvu un Igauniju, un pastāvīgajiem Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem, kuri šķērso Latviju tranzītā, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā. Personām, kuras šķērso Latviju tranzītā un kuriem ir biļete tālākam starptautiskam braucienam vai kuras šķērso Latviju ar privāto transportlīdzekli, arī nav jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Personām, kuras ierodas Latvijā no citām valstīm, neskaitot Lietuvu un Igauniju, drīkst izmantot sabiedrisko transportu tikai, lai nokļūtu pašizolācijas vietā, turklāt sabiedriskajā transportā viņiem ir obligāti ir jāpiesedz mute un deguns ar sejas masku vai citu aizsegu.

Ziņu lente
0