Lietuva atzīta par Eiropas līderi bulinga ziņā bērnu un pusaudžu vidū

© pixabayНасилие
Насилие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas republika uzrādījusi negatīvu rezultātu gan pēc to cilvēku skaita, kuri kļuva par bulinga upuriem, gan pēc to cilvēku skaita, kas piedalījās bulingā pret citiem.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Lietuva kļuvusi par bulinga un ņirgāšanās līderi bērnu un pusaudžu vidū starp Eiropas valstīm un Kanādu, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Pasaules Veselības organizācijas (PVO) paziņojumu.

Saskaņā ar PVO pētījumu, 2018. gadā Lietuvā ar bulingu saskārās gandrīz katrs trešais pusaudzis vecumā no 11 līdz 13 gadiem, savukārt bulinga īstenošanā piedalījās gandrīz katrs ceturtais zēns un katra septītā meitene.

Насилие в семье - Sputnik Latvija
Ārkārtējas situācijas laikā aug vardarbība ģimenē, taču policija agresorus neaiztur

Visaugstākais bulinga līmenis ir 13 gadus jauno pusaudžu vidū: šajā vecuma grupā bulingam tika pakļauti 32% zēnu un 31% meiteņu, 11 gadus jauno pusaudžu grupā šie rādītāji sastāda, attiecīgi 29% un 26%, 15 gadus jauno pusaudžu – 26% un 21%.

Tāpat tiek atzīmēts, ka Lietuvā 13 gadus jauno bērnu grupā bulingā piedalījās 24% zēnu un 17% meiteņu, 15 gadus jauno pusaudžu grupā – attiecīgi 30% un 15%, 11 gadus jauno bērnu grupā – 20% un 11%.

"Skolas vecuma bērnu uzvedība attiecībā uz veselību" (HBSC) – savstarpējs starptautisks PVO pētījums – vairāk nekā 30 gadu garumā nodrošina informāciju par 11, 13 un 15 gadus jaunu zēnu un meiteņu uzvedību attiecībā uz veselību, veselības stāvokli, labklājību un sociālo vidi.

Pārskatā par 2017. un 2018. gada rezultātiem tiek sniegti dati par vairāk nekā 220 tūkstošiem pusaudžu no 45 Eiropas valstīm un reģioniem, kā arī no Kanādas.

Ziņu lente
0