No 3. jūnija Latvijā atsāk visu medicīnisko pakalpojumu sniegšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovУниверситетская клиническая больница имени Паула Страдыня
Университетская клиническая больница имени Паула Страдыня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā no 3. jūnija tiek atsākta visu medicīnisko pakalpojumu sniegšana, sākumā slimnīcas pieņems tos pacientus, kuru pieraksts iepriekš tika atcelts ārkārtējās situācijas režīma dēļ.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. No 29. maija Latvijā tiks paplašināts dienas stacionāru plānveida pakalpojumu saraksts, savukārt no 3. jūnija tiks atjaunoti visi medicīniskie pakalpojumi, kas tika ierobežoti Covid-19 pandēmijas dēļ, vēsta Latvijas Veselības ministrija.

Arī turpmāk, sniedzot medicīniskos pakalpojumus, ir jābūt ievērotiem stingriem drošības pasākumiem. Slimnīcām jāorganizē atsevišķas pacientu plūsmas, jāierobežo to skaits, jānosaka precīzs vizīšu laiks. Tāpat medicīnas iestādēm ir pienākums nodrošināt personālam un pacientiem individuālos aizsarglīdzekļus un pēc katras pieņemšanas jāveic telpu dezinfekcija.

Jautājumu par koronavīrusa testa nepieciešamību pirms plānveida pakalpojumu sniegšanas lems ģimenes ārsts.

Sākumā medicīnas iestādes pieņems tos pacientus, kuru pieraksts iepriekš tika atcelts ārkārtējās situācijas režīma dēļ.

Карета скорой помощи прибывает в Латвийский центр инфектологии - Sputnik Latvija
Ļoti daudz "smagu pacientu": iedzīvotāji noved sevi līdz pēdējam pandēmijas dēļ

Atgādināsim, ka mediķu un pacientu aizsardzībai no iespējamās inficēšanās ar Covid-19 no 27. marta tika daļēji ierobežota medicīnisko pakalpojumu sniegšana gan valsts, gan privātās medicīnas iestādēs. Tika sniegta neatliekamā un steidzamā medicīniskā palīdzība, tai skaitā nepieciešamie izmeklējumi un konsultācijas, strādāja ģimenes ārsti.

No 13. maija ir atjaunota lielākās daļa medicīnisko pakalpojumu sniegšana, savukārt no 20. maija darbu atsāka dienas stacionāri.

Latvijā kopš vīrusa izplatība sākuma ir veikts 96 366 testi, Covid-19 ir apstiprināts 1030 cilvēkiem, 712 atveseļojās, 22 nomira.

Ziņu lente
0